nesanica, glavobolja...

Kiša je okupala Hrvatsku, provjerite što kaže prognoza do kraja tjedna

06.11.2019 u 06:57

Bionic
Reading

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, vrijeme je koje nas čeka u srijedu

Mjestimice kiša, a na Jadranu i u predjelima uz njega mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u Dalmaciji, donosi Državni hidrometeorološki zavod.

Najviše sunčanog vremena u središnjim predjelima. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju mjestimice jak. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugozapadni i južni vjetar.

  • +15
Olujno jugo u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 19, u Dalmaciji do 22 °C.

Nesanica, glavobolja, razdražljivost

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Moguća je nesanica, glavobolja i razdražljivost kod meteoropata. Veće tegobe mogu imati bolesnici koji boluju od astme, bronhitisa, angine pektoris i reume, pa se upozoravaju na pojačanu skrb o svom zdravlju.

U nastavku tjedna promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima kojih će osobito biti u četvrtak i petak u unutrašnjosti. Kiša će biti češća na Jadranu i u predjelima uz njega, a u subotu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren, u subotu na Jadranu i jak jugozapadni i južni vjetar.

U petak će prolazno zapuhati umjereno i jako jugo, na istoku unutrašnjosti i jugoistočni vjetar. I dalje iznadprosječno toplo, osobito danju.