NAKON RAZBIJANJA AUTOBUSA

Kinezi se požalili Francuskoj: Zaštitite naše građane i njihovu imovinu!

02.07.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Kineski konzulat u Marseilleu požalio se Francuskoj nakon što su autobusu koji je prevozio kinesku turističku skupinu u južnom gradu razbijeni prozori što je izazvalo manje ozljede, naveo je kineski konzularni ured u priopćenju u nedjelju.

Konzulat u službenoj pritužbi poziva Francusku da zaštiti sigurnost kineskih građana i njihove imovine, stoji u priopćenju.

Autobus su napali izgrednici u četvrtak, prema državnoj televiziji CCTV, za vrijeme nasilja koje je proteklih dana pogodilo francuske gradove nakon što je policija ustrijelila tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla. Kineski turisti su u međuvremenu napustili Francusku, stoji u priopćenju konzularnog ureda.

Kineski državljani u Francuskoj ili oni koji idu u Francusku trebali bi "pojačati prevenciju" i biti "svjesniji i oprezniji" s obzirom na nerede koji su proteklih dana zahvatili zemlju, dodaje se u priopćenju konzularnog ureda.

Čini se da su neredi diljem Francuske bili manje intenzivni u subotu, jer su deseci tisuća policajaca raspoređeni u gradovima diljem zemlje nakon sprovoda tinejdžera, iako je bilo napetosti u središtu Pariza i sporadičnih sukoba u Nici, Strasbourgu i Marseilleu.

  • +8
Četvrti dan nereda u Francuskoj Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra