SUMNJA NA SVINJSKU GRIPU

Kinezi gradonačelnika New Orleansa strpali u karantenu

08.06.2009 u 12:49

Bionic
Reading

Gradonačelnik New Orleansa Ray Nagin zatvoren je u karantenu u jednom hotelu u Šangaju nakon što se jedan putnik u zrakoplovu kojim je putovao u Kinu razbolio, pa se odmah posumnjalo na famoznu svinjsku gripu

Nagin i njegova supruga Seletha otputovali su na desetodnevno putovanje u Australiju i Kinu kako bi ugovorili poslove za New Orleans. Glasnogovornik grada Šangaja izjavio je za lokalne medije da su bračni par Nagin kao i ostatak delegacije sjedili blizu putnika koji je pokazivao simptome slične onima kod gripe podtipa H1N1.

Dodao je da gradonačelnik, njegova supruga i članovi delegacije ne pokazuju simptome gripe te se prema njima kineski dužnosnici odnose s dužnim poštovanjem. Šangajski dužnosnici su izjavili da će oni u karanteni, u svojoj hotelskoj sobi, ostati najmanje tjedan dana te da im se tjelesna temperatura mjeri dva puta dnevno.

Gradonačelnik Nagin široj javnosti je postao poznat nakon uragana Katrina koji je poharao njegov grad te se nakon njega obrušio na saveznu vlast zbog spore obnove.