RAT KONTROLERA

Kinect uspješniji od Movea

09.11.2010 u 08:34

Bionic
Reading

Iako je Move za PlayStation 3 lansiran gotovo mjesec dana prije Microsoftovog Kinecta za Xbox 360, Kinect se prodaje mnogo brže

Move, kontroler za konzolu PlayStation 3, u prodaji je od sredine prošloga mjeseca i dosad je prodan u 2,5 milijuna primjeraka. Konkurentski Kinect je svjetlo dana ugledao prije nekoliko dana, dok u Europu stiže tek sutra. Iako je Move mahom pokupio pozitivne kritike, buka oko njega prilično je brzo splasnula, a sada je show preuzeo Kinect koji nezaustavljivo grabi naprijed i prodaje se mnogo uspješnije no Move.

 

Osim toga, zapadnjačka kritika je stala pomalo u stranu Kinecta te naglašava da on zaista inovira gaming, dok je Move jednostavno malo modificirani kontroler za Wii, što i nije tako daleko od istine.

 

Podatke o uspješnosti prodaje ova dva kontrolera dali su u GameStopu, najvećem američkom lancu trgovina videoigrama. Oni tvrde da će Kinect vrlo skoro prestići Move u broju prodanih primjeraka s obzirom na to da su gotovo sve zalihe Kinecta već rasprodane. Ohrabren prodajom, ljestvicu očekivanja digao je i Microsoft koji sada predviđa prodaju od tri do pet milijuna primjeraka, i to već do kraja ove godine.