POVIJESNI TRENUTAK

Kim Jong-unova sestra u pratnji impresivnog osiguranja na otvorenju Igara

09.02.2018 u 14:26

Bionic
Reading

Sestra sjevernokorejskog diktatora Kim Yo-jong doputovala je u petak u Pjongčang u pratnji brojnog osiguranja kako bi nazočila ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara

Dolazak Kim Jong-unove sestre u Južnu Koreju prvi je posjet jednog člana obitelji Kim južnom susjedu od rata vođenog od 1950. do 1953. godine.

S Kim Jong-namom, ceremonijalnim predsjednikom Sjeverne Koreje, Kim Yo-jong se zaputila u Pjongčang kako bi nazočila ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Kim Yo-jong je mlađa sestra sjevernokorejskog čelnika, s kojim je vrlo bliska i s kojim je živjela tijekom studiranja u švicarskom Bernu.

Prošle godine njezina uloga u državi počela je jačati te je postala članica Politbiroa. Kimova sestra je udana za sina moćnog stranačkog tajnika Choe Ryong-haea, a oboje se nalaze na američkom popisu sankcioniranih osoba zbog umiješanosti u kršenja ljudskih prava u Sjevernoj Koreji.

  • +4
Kim Yo-jong Izvor: Kyodo / Profimedia / Autor: N. N.

Njezina glavna uloga je, kako se navodi, brinuti se o imidžu brata u javnosti preko režimskih medija.

Inače, više od 280 članova sjevernokorejske delegacije, uključujući navijačice reprezentacije, stiglo je u četvrtak u Južnu Koreju, a delegaciju predvodi ministar sporta Kim Il-guk.

Kim Yo-jong u počasnoj loži bila je sa predsjednikom predsjednišva parlamenta Sjeverne Koreje Kim Yong Namom, a sjedila je iza predsjednika Južne Koreje Moon Jae-ina, te u neposrednoj blizini američkog potpredsjednika Mikea Pencea.