pao s 15 kilograma trave

Kerumov nećak zbog šverca droge ide u zatvor na godinu dana

27.11.2017 u 14:43

Bionic
Reading

Sedam i pol mjeseci nakon što je u Sesvetama 'pao' sa 15 kilograma marihuane koje je prevozio u Audiju A6 splitskih oznaka, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na godinu dana bezuvjetnog zatvora osuđen je Josip Kerum (28), nećak bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma

Sutkinja Zlatica Prišlin mu je kao olakotne okolnosti uzela u obzir njegovo priznanje krivnje dok mu je otegotna okolnost količina droge koja je od njega oduzeta, piše Jutarnji list.

Dosadašnja tri mjeseca provedena u pritvoru biti će mu uračunata u izrečenu kaznu ako ista bude i potvrđena.

'Smatram se krivim. Molim vas za razumijevanje jer ovo mi je prvi puta da sam na sudu. Obuzeli su me strah i stres. Iskreno se kajem. Žao mi je zbog svega. I svjestan sam svoje krivice. Znate, kad sam bio mali, u dobi od 13 godina, majka mi se ubila i to je uništilo cijelu obitelj.

Ostao sam sam na svijetu, a velika podrška tada bio mi je jedan moj prijatelj koji je unazad nekog vremena upao u probleme s kamatarima. Njegov je zadatak bio da u travnju od točke A do točke B odveze drogu, ali bilo ga je strah pa je zamolio mene. Nisam mu imao snage reći ne nakon činjenice da mi je kao djetetu bio velika podrška.

Ne mogu vam opisat kakav mi je bio oslonac. I sad se našao u bezizlaznoj situaciji pa sam mu odlučio pomoć i prevest auto, a tom odlukom sam si uništio život. I osramotio sam obitelj', svjedočio je, prenosi Jutarnji list, Josip Kerum u sudnici.

Vrijeme provedeno u istražnom zatvoru s kriminalcima s kojima inače nema doticaja, prema vlastitim tvrdnjama ga je shrvalo.