GRAĐANSKO-SELJAČKA KOALICIJA

Kerum sestru kandidirao za županicu splitsko-dalmatinsku

22.04.2013 u 15:59

Bionic
Reading

Brat Željko Kerum je donio odluku, a sestra ju je objeručke prihvatila: Nevenka Bečić objavila je kandidaturu za splitsko-dalmatinsku županicu. Za zamjenike je uzela bivšeg državnog tajnika za ribarstvo Tonča Božanića, danas šefa lokalnog HSS-a, te svoju stranačku kolegicu Lidiju Bekavac, inače suprugu nekadašnjeg HDZ-ovog šefa policije u Splitu Marka Bekavca

Nakon propasti pregovora o koaliciji s HDZ-om, Kerumova Hrvatska građanska stranka očito se odlučila za ofenzivu na svim frontovima, pa je u bitku poslala najjače adute: brat se bori za grad, sestra za županiju. Bečić je vrlo samouvjerena da nema ozbiljne protukandidate, pa čak ni u umirovljenom svećeniku Ivanu Grubišiću ili HDZ-ovcu Zlatku Ževrnji.

'Neka sa mnom prošetaju po pazaru, pa ćemo vidjeti tko će dobiti više ovacija! Nemam protukandidate, pobjeđujem!', kazala je razdragana Nevenka. Do bratove odluke ona čak ni ne zna hoće li u slučaju pobjede zadržati mjesto saborske zastupnice, ali misli da bi bila korisna na objema funkcijama. 'Ljudi me znaju kao ženu koja je spremna raditi po 16 do 18 sati dnevno, ja pozdravljam sve stanovnike naše županije i poručujem im da ću upotrijebiti sve svoje znanje, sposobnosti i vrijeme da doprinesem njihovom standardu. Radim po cijeli dan, od jutra do mraka, i poznata sam kao radišna osoba. Bit ću svima na raspolaganju', dodala je Bečić.

Kerumova desna ruka Jure Šundov predstavio ju je kao 'ženu kojoj prigovaraju na tonalitetu i broju decibela, ali kojoj je sadržaj uvijek u skladu s propisima'. 'Ona je u gospodarstvu još od srednje škole i ostvarila je zapažene rezultate, ima ogromno iskustvo', kazao je Šundov, pa smo priupitali Bečić zašto je tvrtka Kerum d.o.o. ostala dužna bivšim radnicima i zašto su, barem kako oni tvrde, godinama radili u nehumanim uvjetima.

'Svatko može izjaviti svašta, pitanje je tko je te ljude instruirao da tako istupe', kazala je Bečić. Upitali smo je potom je li uopće točna informacija da je tvrtka koju je godinama vodila ostala dužna svojim radnicima, pa je odgovorila u svome stilu. 'Nemam informacije jer više tamo ne radim, a i nemam punomoć skupštine društva da istupam o tome. Postoje institucije koje su zadužene za poštovanje zakona', izvlači se Nevenka, koja je svejedno uvjerena da će 99 posto bivših Kerumovih radnika na izborima zaokružiti upravo njeno i bratovo ime.

Kerumova Hrvatska građanska stranka je, inače, u protekle četiri godine zajedno s HDZ-om obnašala vlast u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je s preko 50 tisuća nezaposlenih apsolutni hrvatski rekorder. Bečić ništa od toga ne želi komentirati 'jer ne voli blatiti političke protivnike i želi pustiti građanima da sami procijene tko je kako radio'.