izbori u splitu

Kerum: 'Obećavam da ću raditi puno više nego u prošlom mandatu'

02.06.2022 u 13:30

Bionic
Reading

HGS-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Željko Kerum pozvao je u četvrtak Splićane da biraju one koji su doprinijeli gradu Splitu, a ne za eksperimente, misleći pritom na bivšeg gradonačelnika Ivicu Puljka koji želi novi mandat.

Po novi mandat krenuo je i Kerum, koji je Split vodio od 2009. do 2013. godine, a ustvrdio je kako je radio volonterski dajući plaću potrebitima i siromašnima.

"Isto tako ću, ako Bog da, i u ovome mandatu, donirat ću svoje prihode i neću uzimati plaću. Obećavam da ću raditi puno više nego u prošlom mandatu, a i tada sam odradio puno. Idemo iskreno, pošteno, ljudski, a narod i birači neka razmisle glavom tko daje, a tko uzima", izjavio je Kerum na konferenciji za novinare predstavljajući kandidate za zamjenike Igora Stanišića i Lidiju Bekavac.

"Grad je praktički ostavljen pred bankrotom jer je Puljku bivši gradonačelnik Krstulović Opara ostavio 57 milijuna kuna, a sada je Puljak ostavio blagajnu u minusu od 18 milijuna kuna. Znači, povjerenici Veži nije ostavljena niti jedna kuna da upravlja gradom, ostao je samo dug", rekla je Bekavac. Puljka je optužila da je "lažni projekt", kao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i pozvala birače da "okrenu prst dolje Puljku i izaberu nas koji znamo i koji imamo volju i iskustvo". Igor Stanišić je Puljka nazvao elementarnom nepogodom.

"Znam što znači predstavljati grad i kako se ponašati, nisu mi potrebne nikakve radionice jer mi znamo koja je to čast i što znači predstavljati Split. Mi smo spremni, mi znamo da se natječemo za pola mandata i znamo koji su gorući problemi grada", kaže Stanišić.

  • +14
Željko Kerum Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric