NA IZBORE IDE SAM

Kerum o poduzetnicima: Ili ćemo u zatvor ili ćemo se ubiti

19.10.2011 u 15:08

Bionic
Reading

'Mi poduzetnici u Hrvatskoj uz ovakve zakone imamo samo dvije opcije: ili ćemo završiti u zatvoru ili ćemo se ubiti', poručio je splitski gradonačelnik Željko Kerum na otvaranju 16. međunarodnog sajma SASO u Splitu

Govoreći o problemima poduzetnika kojih je, tvrdi, zbog represije i svakodnevnih kontrola sve manje, Kerum je kazao da je većina ljudi u ovoj državi ugrožena, dodavši da jedino nisu ugroženi političari, oni u institucijama i donekle oni u kulturi koji kritiziraju poduzetnike.

'U medijima nas se predstavlja kao tajkune, kao one koji su se obogatili preko noći, a ne pišu da 23 godine dajem plaću, da nismo koristili stimulacije... Predstavljaju nas kao građane drugog reda, a 95 posto poduzetnika bi za 0 kuna sve dalo samo da nemaju više nikakvih obveza', kazao je Kerum podsjećajući na stihove pjesme 'Sve nas je manje'.

Istaknuo je i da bi HUP i HGK morali stati iza poduzetnika, isto kao i radnici koji više vjeruju medijima nego poduzetnicima.'Kod nas je kontrola 365 dana u godini, dok se političari samo šepure, šeću i pričaju. Na našim su leđima i banke i porezi', zaključio je Kerum.

Sajam SASO službeno je otvorio župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader. Kerum je na sajmu najavio da će se u predizbornu utrku upustiti sam, odnosno kako neće biti ništa od koalicije Kerum – Jambo.