TATIN SIN POPUT GHANDIJA

Kerum Junior dobio tri udarca u glavu, ali se nije potukao!

23.08.2011 u 18:04

Bionic
Reading

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo od policije je službeno zatražilo izvještaj o noćnoj tučnjavi u kojoj je sudjelovao dvadesetogodišnji Joško Kerum, sin splitskog gradonačelnika Željka Keruma, premda je sama policija zaključila da se nije dogodilo ništa više od 'narušavanja javnog reda i mira'. Odvjetništvo će, čini se, malo detaljnije provjeriti sve verzije događaja koje su se pojavile po medijima

Po dosad dostupnim podacima, tučnjava se dogodila u subotu nešto nakon 23 sata na križanju Dubrovačke i Velebitske ulice u Splitu, navodno 'zbog nesuglasica u prometu'. S jedne strane Kerum mlađi s dvojicom prijatelja (makar se neslužbeno tvrdi da ih je bilo znatno više), a s druge dvojica mladića, Josip B. i Zoran R. Posljedice tučnjave također su poznate: Kerumovi prijatelji službeno su zaradili teške tjelesne ozljede, i to slomljene šake (!), dok je ozljede druge dvojice - premda se jedan od njih fotografirao s brojnim modricama po cijelom tijelu - službeno okarakterizirane kao lakše. Kasnije se ispostavilo da jedan od njih ipak ima frakturu nosne kosti, natučeni prsni koš i rebra te ozljede po nogama. No kod Josipa B. i Zorana R. pronađen je i alkohol u krvi, pa su prespavali u pritvoru. Baš nitko od Kerumove ekipe, tvrdi policija, nije popio ni trunku alkohola, pa su oni pušteni kućama.

Dvojac tvrdi da su ih Kerum junior i ekipa 'vukli po podu i mlatili šakama, nogama i glavom', scena je navodno bila prilično mučna, a tvrde i da je upravo Joško Kerum započeo tučnjavu. Kerumovu verziju priče trebalo je pričekati puna dva dana, da bi se tek danas ona pojavila u Slobodnoj Dalmaciji. Istina, ne radi se o klasičnom novinarskom tekstu budući da je splitska novina na cijeloj jednoj stranici samo prenijela pismo gradonačelnikova sina, bez mogućnosti postavljanja pitanja.

Po izjavi, sastavljenoj kao da ju je pisao kakav solidan odvjetnik, ispada da je mali 'Joker' miroljubivo i staloženo čeljade, pravi pravcati Ghandi, kojega ni debele batine ne mogu nagnati da pribjegne korištenju sile. Dakle, po njemu, kavga je započela zbog bahaćenja dvojca iz suprotnog tabora, koji su mu zaprijetili doslovce 'Oćeš da te udarim glavom o glavu?' Josip ga je, kaže, potom zbilja tresnuo glavom u zube - a on ga je odgurnuo na pod. Od Zorana je zatim dobio 'highkick' u glavu - pa mu je kazao da se ne miješa. Josip se potom diže i ponovno kreće na Keruma, ovaj ga ponovno odguruje, a od Zorana stiže novi 'highkick'. Odgovor je, pogađate, 'Šta je tebi, makni se od mene'.

Josip B.
je, pripovijeda Kerum, uporan, pa se k'o sivonja ponovno zalijeće prema njemu, a on ga ponovno baca na pod i tamo se njegovi prijatelji s njime hrvaju, eto kako su jadnici slomili šake. Zoran ga, pogađate, ponovno udara nogom u glavu, a Kerum se tek tada odlučuje izazvati na pravu borbu. Samo što je, eto, u taj čas pristigla i policija...

Splićani, dakle, imaju na što biti ponosni: nakon gradonačelnika koji se nekim čudom također našao usred nekoliko tučnjava, čini se da i njegov nasljednik ide istim stopama. Nije da se za to nije pripremao: Joško Kerum vlasnik je teretane u očevom Jokeru, nazvanom upravo po sebi, a trenira i u klubu borilačkih sportova. Kao i otac, i Joško voli skupe i brze automobile: ponosni je vlasnik skupocjenoga BMW-a M3 sa 630 konjskih snaga, premda kao mladi vozač po zakonu ne bi smio sjesti za volan automobila jačeg od 102 'konja'. Splitska policija na ove podatke pravi se blesava, nikakva prijava Kerumu mlađemu još nije napisana.