CENZURA NA POLICAMA

Kerum izbacio Globus iz svojih trgovina

05.12.2008 u 11:15

Bionic
Reading

Splitski poduzetnik Željko Kerum do daljnjega je zabranio prodaju tjednika Globus u svim svojim trgovinama

Naime prošlog je tjedna objavljen članak novinara Denisa Kuljiša u kojemu se o Kerumu  - kao i o vlasnicima tvrtki Gavrilović, Studenac i Tommy – piše kao o 'vlaškim dućandžijama' koji se neuspješno pokušavaju suprotstaviti moćnom Ivici Todoriću i Lidlu
'Ujedinjeni dućandžije, naši snalažljivi Vlaji, koji dobro znaju da uvijek treba kombinirati politiku, biznis, nekretnine, turizam, prazne priče, lokalnu korupciju, orođavanje sa svojima i stražariti po čukama da se neprijatelj ne ubaci na tvoj teren pa te istisne jeftinijom robom i boljim uslugama, zaključili su da umjesto poslovne razvojne strategije mogu napraviti i marketinšku ujdurmu', napisao je Kuljiš

Tekst je iznervirao i ostale članove konzorcija Narodni trgovački lanac, pa je objavljeno da se<b> Globus više neće moći kupiti niti u <b>Gavriloviću, Tommyu i Studencu piše Slobodna Dalmacija.


'To je naša zajednička odluka jer je novinar na uvredljiv, zločest i neprimjeren način pisao o nama. Ovo je naše upozorenje da se ne može bez osnove vrijeđati pet ljudi koji su sami sve stvorili. Taj novinar sije mržnju i svađa nas s konkurencijom', tvrdi Kerum, koji se ipak smekšao pa kaže da odluka nije dugoročna – potrajat će kaže možda tjedan, dva, tri'.

Nismo glupi da prihvatimo neprijateljstvo s Todorićem, mi na policama imamo kompletan asortiman njegovih tvrtki, ali ako nismo jednako tretiran, reagirat ćemo', zaključuje Kerum.

Ovo nije zabranjen potez i na njega nećemo reagirati, ali sigurno se ne radi o pametnoj i poželjnoj odluci', kazala nam je Vesna Patrlj, direktorica u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja.

'Tvrtka Kerum nije u vladajućem položaju, nema 40 posto tržišta pa će se Globus moći kupiti drugdje', kaže Patrlj.