SODOMIJA

Kentucky zabranio seks sa životinjama, možda bi se se na njega trebale ugledati i ove europske države

30.03.2019 u 08:08

Bionic
Reading

Zoofilija je od utorka i službeno zabranjena u Kentuckyju, javljaju američki mediji dodajući kako će ta američka savezna država ubuduće kažnjavati sodomiju nakon nekoliko ranijih pokušaja zabrane

Kako piše američki dnevnik USA Today, republikanski guverner Kentuckyja Matt Bevin u utorak je potpisao zakon kojim se zabranjuju spolni odnosi između ljudi i životinja.

Novi zakon zabranjuje spolni kontakt između osobe i životinje, definirajući pritom taj kontakt kao 'svako djelo počinjeno između osobe i životinje u svrhu seksualnog uzbuđenja, seksualnog zadovoljstva, zlostavljanja ili financijske dobiti'.

Počinitelji uhvaćeni u nedozvoljenom činu kažnjavat će se zatvorom u trajanju od jedne do pet godina, a nakon izdržavanja kazne bit će im zabranjeno posjedovanje životinja, život u kućanstvu sa životinjama, ali i rad ili volontiranje na mjestu gdje mogu imati pristup životinjama bez nadzora.

Osoba koja prekrši taj zakon kažnjavat će se s dodatnih pet godina zatvora, a zakon predviđa i obavezno liječenje.

'Ne samo da će novi zakon štititi naše životinje od zlostavljanja, nego će štititi i žene te djecu od nasilja', izjavila je nakon uvođenja zakona Julie Raque Adams, senatorica Kentuckyja iz redova Republikanaca.

Kentucky je, uz Wyoming, Novi Meksiko, Zapadnu Virginiju, Havaje i Washington D.C. , do utorka bio jedna od posljednjih nekoliko država koje nisu imale zakon koji zabranjuje sodomiju. U Sjedinjenim Državama, inače, ne postoji federalni zakon kojim bi se zabranila zoofilija, ali je većina država kvalificira kao kazneno djelo.

Savezni istražni ured (FBI) počeo je 2017. intenzivno pratiti zločine nad životinjama o čemu iznosi izvješća na godišnjoj razini. Nedavna ispitivanja o zlostavljanju i zanemarivanju djece razotkrila su kako su u čak 88 posto domova u kojima su djeca bila izložena fizičkom nasilju bile zlostavljane i životinje.

Zanimljivo, Finska i Rumunjska nemaju zakonskih ograničenja vezane uz zoofiliju, a mađarski kazneni zakon također ne predviđa kazne zbog općenja sa životinjama. Kanada, pak, isključivo kažnjava spolni odnos koji uključuje penetraciju, dok se ostale bestijalnosti dozvoljene ukoliko se životinjama pritom ne nanosi bol.