VRIJEME JE ZA PENZIJU

KBC Zagreb objasnio zašto više ne želi vrhunskog neurokirurga Paladina

28.03.2018 u 11:53

Bionic
Reading

KBC Zagreb oglasio se nakon što je Zrinka Paladino, supruga prof.dr.sc. Josipa Paladina, objavila da mu spomenuta bolnica ne želi produljiti ugovor iako on još želi raditi kao neurokirurg. Iz KBC-a Zagreb navode kako je Paladino stekao uvjete za starosnu mirovinu 30. rujna 2015. i da je tada KBC Zagreb uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu produljio puni kumulativni radni odnos profesoru Paladinu za godinu dana

'Godine 2016. KBC Zagreb je uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta ponovno produljio Paladinu puni kumulativni radni odnos na još godinu dana. Nakon isteka tog ugovora Katedra za kirurgiju Medicinskog fakulteta ne daje suglasnost za ponovno produženje kumulativnog radnog odnosa Paladinu te profesor s navršenih 67 godina života odlazi u zasluženu mirovinu.

Nakon toga ravnatelj KBC-a Zagreb sklapa s umirovljenikom Paladinom ugovor o radu na četiri sata uz mirovinu. Taj ugovor na šest mjeseci je istekao i KBC Zagreb je temeljem planova za funkcioniranje Klinike za neurokirurgiju odlučio ne produljivati taj ugovor', ističu u odgovoru iz KBC-a Zagreb.

Napominju da iznimno cijene i zahvaljuju što je vrhunski stručnjak poput profesora Paladina svoj talent, profesionalne vještine i znanje stavljao na raspolaganje hrvatskim pacijentima kroz čitav svoj radni vijek.

'Profesor Paladino je odgojio i iza sebe u KBC-u Zagreb ostavio generaciju sjajnih neurokirurga, željnih pune stručne afirmacije, koji primjenjuju ljudske i profesionalne standarde što ih jednim dijelom baštine i od profesora Paladina', ističu. Podsjetimo, Zrinka Paladino jučer je na Facebooku objavila podulji status u kojem je između ostalog navela kako joj je suprug dobio odbijenicu posljednje molbe za produženjem ugovora i da će nakon točno 40 godina napustiti Kliniku za neurokirurgiju na Rebru.

'On će bez operiranja koje mu život znači teško i disati pa će vjerojatno nastaviti praksu u Mostaru ili gdje već pa kako bude svima koji budu u nevolji', navela je Zrinka Paladino.

Nešto kasnije u razgovoru za tportal Josip Paladino kazao je da ukoliko 'na Rebru tako žele, onda tako mora i biti'. 'Očito sustav funkcionira na taj način', kazao je Paladino.

  • +5
Josip Paladino Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Nakon što je vijest objavljena stigla je i prva ponuda pa je tako virovitički župan Igor Andrović napisao na stranicama svoje županije da su 'svjesni nedostatka kvalitetnih liječnika i zato poziva Paladina u Opću bolnicu Virovitica jer im ljudi poput njega nasušno trebaju'.