sve je moguće

KB Dubrava dobio CT za male životinje?! V.d. ravnatelja Lukšić: I do mene je došla ta informacija. Ne vjerujem da šteti ljudima

11.11.2020 u 09:15

Bionic
Reading

V.d. ravnatelja KB-a Dubrava Ivica Lukšić komentirao je informaciju da je bolnica dobila CT za male životinje

'I do mene je došla ta informacija. Nisam u poziciji komentirati, tek hvatam konce u rukama, ne vjerujem da je instaliran CT koji može štetiti ljudima, ali provjerit ćemo, do te točke nisam došao. Sve je moguće', kazao je Lukšić za N1.

Lukšić je rekao i da trenutno imaju 46 bolesnika na respiratoru, ali i veći priljev bolesnika u respiracijskom centru. U KB Dubrava smješteno je 290 bolesnika

"Kapaciteta imamo dovoljno, a tu je i šatorsko naselje. Kao mogući problem vidimo osoblje, ljudi su potrebni za zbrinjavanje tako velikog broja bolesnika", rekao je Lukšić i dodao:

"Uglavnom se radi o srednje teškim i teškim bolesnicima, a imamo mali broj lakših bolesnika."

Bolnica ukupno ima oko 640 kreveta, no Lukšić napominje da će u slučaju takve popunjenosti trebati značajno veći broj medicinskog osoblja: "Imamo kontinuirani priljev i rast zadnji dana, spremni smo, nadam se da do toga neće doći. Broj hospitaliziranih proizlazi iz broja novozaraženih, ali tu je kašnjenje zbog razvoja kliničke slike i u idućim danima očekujemo povećani pritisak na bolnički sustav.