NASTRADAO POD TRAKTOROM

Kaznena prijava ocu zbog smrti sina

31.01.2009 u 21:12

Bionic
Reading

Zbog pogibije 13-godišnjeg sina, kojeg je prignječio traktor tijekom oranja u subotu oko 12 sati u mjestu Kosoriga kraj Buzeta, policija će u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom protiv oca podnijeti kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

BUZET - Potvrdila je to u subotu navečer nakon okončanja očevida glasnogovornica PUI Nataša Rogić

Po njezinim riječima, tijekom oranja smrtno je stradao 13-godišnji dječak koji je upravljao traktorom marke Massey Ferguson koji je lancem dužine 4,5 metra, zbog lakšeg oranja u velikom blatu, vukao traktor marke Ursus za čijim je upravljačem bio njegov otac, piše Jutarnji list.

Oba traktora, koja nisu bila registrirana, su se u jednom trenutku zaustavila dok je otac podešavao plugove na svom traktoru da bi, iz neutvrđenih razloga, 13-godišnjak naglo pokrenuo svoj traktor, te se lanac zategnuo što je dovelo do podizanja prvog dijela traktora i njegova prevrtanja.

Nažalost, traktor je tijekom prevrtanja priklještio dječaka koji je od zadobivenih teških, po život opasnih ozljeda, preminuo na mjestu nesreće. Unatoč brzom dolasku ekipe iz buzetske Hitne pomoći i njihovim pokušajima reanimacije dječaku nije bilo spasa.

Vatrogasci koji su izvlačili ispod traktora tijelo preminulog dječaka bili su šokirani prizorom. Istražna sutkinja Sena Midžić-Putigna naložila je obdukciju tijela i vještačenje traktora. Neslužbeno saznajemo da je nesretni dječak često znao pomogati ocu tijekom oranja.