osnovana sumnja

Kaznena prijava i pritvor zbog prijetnji liječnici u Orahovici

20.08.2019 u 19:26

Bionic
Reading

Protiv 52-godišnjeg muškarca policija je u Orahovici, nakon kriminalističke istrage podignula kaznenu prijavu zbog prijetnji liječnici u orahovičkom Domu zdravlja, a 52-godinjek je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestili su u utorak iz Policijske uprave virovitičko-podravske

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 52-godišnji hrvatski državljanin u petak, 16. kolovoza u 10 sati u Domu zdravlja Orahovica, neizravno putem treće osobe, te u ponedjeljak, 19. kolovoza u 6,50 sati, izravno u telefonskom kontaktu s 51-godišnjom liječnicom, "počinio prisilu prema zdravstvenom radniku, tako što joj je zbog obavljanja njezine zdravstvene djelatnosti - izrekao prijetnju", navodi se u priopćenju policije.

Pedeset dvogodišnji pacijent je, naime, prijetio 51-godišnjoj liječnici u orahovičkom Domu zdravlja prijetio nakon što je liječnica proslijedila obavijest policiji o promjeni zdravstvenog stanja toga pacijenta.

O tim prijetnjama liječnica je policiju obavijestila jučer, nakon čega je započeto kriminalističko istraživanje te je osumnjičeni uhićen, a obavljana je i pretraga njegovog doma. 

Danas, u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, predan pritvorskom nadzorniku, naveo je glasnogovornik PU virovitičko-podravske Josip Štajdohar.