NOVAC OD DJEČJIH PAKETA

Kaznena prijava gradonačelniku Vukovara

19.05.2010 u 14:57

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kazneno je prijavljen zbog navodnog uzimanja imovinske koristi od podjele blagdanskih paketića djeci te organiziranja besplatnog ljetovanja za male Vukovarce

Kaznenu prijavu, dostavljenu nedavno Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru i anonimno proslijeđenu ovih dana vukovarskim novinarima, potpisali su 'članovi vukovarskog SDP-a'. Naveli su kako je Sabo

zlouporabio i prekoračio ovlasti kao predsjednik Gradskog odbora SDP-a te od akcija podjele paketića djeci za Božić i organiziranog slanja djece na more u pet godina zadržao neutvrđen iznos za sebe i ostvario znatnu imovinsku korist.

Model po kojem je Sabo navodno 'zamračio' novac od božićnih paketića po toj prijavi je sljedeći – od Grada Zagreba naručivao je paketiće, dobivao popust na količinu i vrijednosti, a potom razliku u novcu zadržavao za sebe. Kad su organizirana ljetovanja u pitanju, navodi se kako je, među ostalim, za sebe zadržavao znatan dio novca koji su roditelji uplaćivali za osiguranje djece tijekom prijevoza do mora.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru potvrdili su da je kaznena prijava protiv gradonačelnika Željka Saboa zaprimljena. Sam Sabo odbacio je navode iz prijave, rekavši kako se radi o 'izmišljotinama i neutemeljenom napadu'.

Podsjetio je i na anonimnu kaznenu prijavu od prije tri godine, koja se bavila istim objedama na njegov račun, no taj je dokument nakon istrage – odbačen. Na kraju je najavio i određene pravne korake kad dozna tko stoji iza posljednje kaznene prijave protiv njega.