PRIJEVOZ ZET-OM

Kazna za švercanje s 215 raste na 900 kuna

18.09.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Kazne za švercanje u autobusima i tramvajima ZET-a s početkom idućeg mjeseca, ukoliko Gradska skupština prihvati novu Odluku o prijevozu putnika u javnom prometu, narasle bi s dosadašnjih 215 odnosno 250 kuna na 600 odnosno 900 kuna

Novost u odluci je da se osim za neimanje karte putnika može globiti i ako ometa vozače, uznemirava ostale putnike, oštećuje vozilo i baca otpatke, puši u vozilu ili konzumira hranu i alkohol, ometa naplatu i kontrolu vozne karte, ulaženje i izlaženje iz vozila, onemogući otvaranje i zatvaranje vrata i pridržava se na vanjskom dijelu vozila.

Prema Skupštini za sada nije otišao prijedlog o snižavanju cijena karata kako pojedinačnih dnevnih tako i pokaza. Međutim, nije isključeno da se to vrlo skoro dogodi. Prema neslužbenim informacijama, pojedinačna karta kupljena u vozilu umjesto 15 kuna stajala bi 12, ona izvan vozila s 12 bi bila spuštena na 10. Ono što je još nepoznanica i oko čega u Holdingu i Gradu razgovaraju su različiti modeli cijene mjesečnih pokaza.

Prema prijedlogu nove odluke, iako je i dosad bio moguć prijevoz pasa, ali samo subotom, nedjeljom, te dan uoči i na praznike samo u periodu od ponoći do šest sati ujutro i od 20 do 24 sata, ubuduće bi to bilo moguće svaki dan za sve pse bez obzira na veličinu, pod uvjetom kao i dosad, da pas ima brnjicu i da ima propisanu ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće.