DO OKONČANJA SPORA

Karolina Vidović Krišto vratila se na HRT

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 18.08.2015 12:41
  • Objavljeno 18.08.2015 u 12:41
Karolina Vidović Krišto

Karolina Vidović Krišto

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Općinski sud u Zagrebu donio je nedavno privremenu mjeru kojom je, do okončanja radnog spora, na posao vratio Karolinu Vidović Krišto, novinarku HRT-a kojoj je izvanredni otkaz u siječnju ove godine uručio Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a

Karolina Vidović Krišto, kako doznaje tportal od izvora s Prisavlja, vraćena je u produkcijski tim za međunarodne kanale koji radi u sklopu Informativnog medijskog servisa (IMS) na HRT-u.

Odluku o izvanrednom otkazu zbog osobito teške povrede radne obveze Goran Radman donio je 5. siječnja. Odluka je uslijedila nakon što je Vidović Krišto 22. prosinca e-poštom na 82 adrese novinara i kreativnog osoblja HRT-a uputila poruku čiji je u naslov glasio 'U novoj godini etički kodeks, opća pravila i glavni ravnatelj koji poštuje ljudska prava i demokraciju'.

U odluci o otkazu navedeno je kako je Krišto u e-mailu napisala uvredljive komentare na račun glavnog ravnatelja.

'U priloženoj poruci Gorana Radmana prikazuje se kao osobu koja nije u stanju razumjeti demokraciju, demokratske uzuse, slobodu čovjeka i ljudska prava te bi se glavnom ravnatelju trebalo pomoći da se oslobodi svih javnih funkcija koje nije u stanju obnašati', pisalo je u odluci o otkazu. Navodilo se i da je novinarka glavnog ravnatelja omalovažavala i vrijeđala kao osobu koja je svoja iskustva i poimanje države, ali i nacionalnih medija, stjecao u režimu koji je kao totalitaran osuđen pa je razumljivo da nije u stanju razumjeti demokraciju, slobodu čovjeka i ljudska prava.

Na HRT-u su to smatrali osobito teškom povredom radne obaveze pa joj je uručen otkaz. Prije nego li joj je on uručen, u pisanom očitovanju ispričala se Radmanu, ali joj to nije pomoglo, kao ni činjenica da su u njezinu obranu stali HHO i Koordinacija sindikata HRT-a koji su smatrali da kvalifikacije iz internog dopisa 'nipošto ne mogu biti teška povreda radne obaveze'.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!