zdravstveni problemi

Kardinal Bozanić umjesto u Imotskom završio u bolnici

02.08.2017 u 18:20

Bionic
Reading

Kardinal Bozanić je trebao biti u Imotskom i predvoditi svečano Euharistijsko slavlje povodom blagdana Gospe od anđela ali je po savjetu liječnika zbog zdravstvenih razloga odlučio da neće biti tamo. Bozanić u srijedu je završio u KBC-u Sestre milosrdnice

Glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije kaže da je Bozanić je danas bio u bolnici i obavljao pretrage. Bozanić je trebao biti u Imotskom i predvoditi svečano Euharistijsko slavlje povodom blagdana Gospe od anđela ali je po savjetu liječnika zbog zdravstvenih razloga odlučio da neće biti tamo, pišu 24 sata.

'Nadbiskup Bozanić je ostao u Zagrebu i rekao je da se dobro osjeća', kazao je glasnogovornik. 

Jutarnji list pak piše da je nakon pretraga liječnički konzilij savjetovao zagrebačkom nadbiskupu da ostane u bolnici na promatranju. U Sestrama milosrdnicama liječnici u srijedu nisu željeli otkrivati o čemu se točno radi, no kako doznaje Jutarnji, kardinal je ujutro osjetio slabost te je žurno završio na konorarnoj jedinici ove bolnice.

Navodno se radilo o blažim srčanim problemima izazvanim poremećajem visokog krvnog tlaka. Zbog toga mu je u konorarnoj jedinici napravljeno niz pretraga kako bi se isključili neki veći srčani problemi, a dijagnostika je pokazala da kardinal nije bio životno ugrožen.