I JOŠ KOJEČEGA

Karamarko trči u Bruxelles zbog Ruže Tomašić

13.03.2014 u 11:43

Bionic
Reading

HDZ neće poslušati predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula, koji je u srijedu ponovio da se protivi uključenju Ruže Tomašić na listu HDZ-a za izbore za Europski parlament. Nakon nove prozivke i naloga iz Bruxellesa, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je sinoć, gostujući u Dnevniku HTV-a, da će Ruža Tomašić svakako biti na listi

Iako je izjavljivao kako je pitanje koaliranja s Ružom Tomašić riješeno te da je prvotno Daulovo protivljenje zapravo bila 'izmišljena i napuhana priča', Tomislav Karamarko jučer se ponovno našao u čudu kada je Daul po drugi put javno od njega zatražio da predsjednicu HSP-a dr. Ante Starčević ukloni s liste.

Odgovarajući na pitanje hoće li Ruža Tomašić ipak biti na HDZ-ovoj listi, Karamarko je odgovorio potvrdno.

'Bit će na listi, svakako. Vidio sam danas to priopćenje i ne znam zbog čega je došlo do te buke u slušnom kanalu i što se dogodilo. Već večeras se neki problemi i nesporazumi rješavaju u Bruxellesu, a ja sam u četvrtak i sam u Bruxellesu i vjerojatno ću s gospodinom Daulom sjesti oko toga', rekao je Karamarko.

Dodao je da je Daul vrlo iskusan i korektan političar, kojemu je sigurno u interesu, kao i HDZ-u, dobiti u Hrvatskoj pobjedničku listu. A ona će 'biti kreirana onako kako se dogovore sa svojim koalicijskim partnerima'.

Na opetovano pitanje hoće li, dakle, i dalje ustrajati na listi koja će uključivati Ružu Tomašić, Karamarko je zaključio da HDZ ima koalicijske sporazume sa svojim koalicijskim partnerima.

'Mi odlučujemo kako će izgledati naša lista. Kažem, ovo je pobjednička lista jer imamo hrvatske specifikume - svaka zemlja ima svoje specifikume - koja će donijeti veći broj pučana u EU parlamentu', rekao je Karamarko.

U petak ujutro, HDZ i njegovi koalicijski partneri trebali bi konačno objaviti listu kandidata za izbore za EP.