PROBLEMATIČAN PRVI DAN U EU

Kamioni za Dubrovnik vraćeni s granice na trajekt u Ploče

Bionic
Reading

Prvoga dana europskoga članstva Hrvatske u EU bila je prilična gužva na trajektnom pristaništu u Pločama i svi su trajekti do 10 sati bili puni.

Ivica Pećar, šef Jadrolinijine ispostave u Pločama kaže kako su trajekti s Pelješca dolazili poluprazni, a da se oko podneva situacija normalizirala i na pločanskoj strani. Problem je prema tumačenju vozača opskrbnih vozila nastao zbog toga što vozači nisu imali manifeste za terete koji prevoze, a koje su im za prelazak granice kod Neuma trebale osigurati vlastite tvrtke. Kako bez toga nisu mogli prijeći granicu s BiH dosta ih je jučer ujutro vraćeno na trajekt u Ploče, kako bi zaobišli teritorij BiH. Za prijevoz žive stoke i većih tereta kamioni se za dubrovačko područje usmjeravaju na trajekt Ploče-Trpanj odakle uskom Pelješkom cestom trebaju doći do Dubrovnika.

Zbog toga Pelješke općine očekuju veće gužve u prometu posebno ovoga ljeta no prvoga dana EU granice na Bistrini, doznaje se od pročelnice komunalnoga odjela Trpnja Nade Ivanković, gužvi u Trpnju nije bilo. 'Tek je prvi dan, vidjet ćemo kako će biti dalje', kaže Ivanković.