195 na sat

Kameničkom zbog pogibije dvoje ljudi povećana kazna za godinu i pol, ostaje u zatvoru ukupno šest godina

04.03.2021 u 17:31

Bionic
Reading

Marinu Kameničkom (22) koji je u studenom lani na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je u kolovozu 2018. u Ilici skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, a više ih je bilo ozlijeđeno, Vrhovni je sud povisio kaznu za godinu i pol dana. A to znači da je Kamenički pravomoćno sada osuđen na šest godina zatvora.

Kazna mu je povišena nakon žalbe tužiteljstva koje je smatralo da je zagrebački Županijski sud bio preblag, odnosno da je precijenio olakotne okolnosti. Izrečena mu je sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom svih kategorija u trajanju koje je pet godina dulje od izrečene kazne zatvora. Kako mu je preinačenom kaznom izrečena kazana zatvora viša od pet godina, Kameničkom je određen i istražni zatvor, javlja Večernji list.

A to znači da se on mora po primitku presude javiti u Remetinec. Prema optužnici, Kamenički je Ilicom, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometra na sat, vozio brzinom od 195 kilometra na sat, a nakon višestrukog sudara koji je skrivio, njegov se Mercedes zapalio. Suđenje je lani okončano nakon samo jedne rasprave jer je Kamenički priznao djelo, što mu je također cijenjeno olakotnim.