IZGLASAVANJE POVJERENJA KALMETI

Kalmetino oružje - činjenice i argumenti

10.12.2009 u 17:17

Bionic
Reading

Ministar mora i prometa na sutrašnji saborski duel sa SDP-om dolazi oboružan činjenicama i argumentima, ali i kolegama iz Vlade. Uz njihovu pomoć nada se da će dobiti povjerenje saborskih zastupnika, ali i odbaciti optužbe o upletenosti u muljaže u HŽ-u, Hrvatskim poštama i HAC-u

'Sutra u 9.30 bit ću u Saboru i argumentirano odgovarati na sve što piše u SDP-ovom zahtjevu. Pripremio sam i materijal na sve te točke - od cestogradnje, željeznice i pošte i vlada ga je usvojila. Materijal ima preko 30 stranica, argumentiran je i u njemu nema politike', rekao je večeras Kalmeta novinarima uoči sutrašnjeg saborskog izglasavanja povjerenja.

Kalmeta je poručio da se ne boji i da će obranu temeljiti na činjenicama i argumentima. 'Ja se neću obračunavati politički. Mislim da je za to neko drugo mjesto i neko drugo vrijeme, odnosno u izbornim kampanjama. Ovo sutra su pitanja na koja mogu i hoću ići činjenicama i argumentima', kazao je ministar.

Uz Kalmetu će u Saboru biti i potpredsjednici Vlade Darko Milinović i Ivan Šuker. 'U Saboru ću biti s ministrom rame uz rame kao u našoj izbornoj jedinici kad smo osvojili 10 mandata', rekao je Milinović poručio kako neće dozvoliti SDP-u da raznim makinacijama smjenjuje jednog od uspješnih ministara.

Vlada je poslala očitovanje u Sabor

Uoči sutrašnje rasprave u Saboru, Vlada je sa zatvorenog dijela sjednice uputila Saboru očitovanje na Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Kalmeti, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Premijerka Jadranka Kosor danas je odgovarala i na pitanja o Božidaru Kalmeti, kojemu se trese fotelja zbog niza smjena i uhićenja u javnim tvrtkama koje spadaju u njegov resor.

Novinare je tako zanimalo kako će se Vlada postaviti u saborskoj raspravi o ministru Božidaru Kalmeti.

Kosor: Ako treba, Kalmeta će odgovarati i pet dana

Kazala je da je puno razgovarala s ministrom te da su dogovorili da će sutra otići u Sabor i odgovoriti na sva pitanja oporbenih zastupnika koji zahtijevaju njegovu smjenu.

'On, dakle, ima priliku razgovarati i odgovoriti na sva pitanja, bez obzira na to koliko rasprava trajala, ako treba i pet dana', rekla je Kosor te dodala da će se s ministrom osobno dogovarati o daljnjim koracima.