LOVRIN BEZ POVRATKA U SABOR

Kalmeta ipak odlazi iz Sabora, umjesto njega Jerolimov

19.07.2013 u 14:37

Bionic
Reading

Kao što se i nagađalo, nakon osvojenog mandata zadarskog gradonačelnika Božidar Kalmeta najesen će se povući s mjesta saborskog zastupnika, odnosno svoj će mandat staviti u mirovanje. Iako se šuškalo da bi ga mogla zamijeniti Ana Lovrin, koja je u Saboru donedavno bila kao zamjena bivšeg ličko-senjskog župana Milana Jurkovića, u parlament će umjesto Kalmete ipak doći načelnik Preka Ante Jerolimov

Odluku da će Jerolimov u Saboru zamijeniti Kalmetu jučer je donijelo Predsjedništvo stranke. Kalmeta je, objašnjavaju u HDZ-u, podržavao da ga u Saboru zamijeni Ana Lovrin, inače članica Predsjedništva stranke, no Županijski odbor inzistirao je na Jerolimovu. Naime, lokalni HDZ-ovci uvjereni su da je Jerolimov bolji izbor za budućnost stranke, jer je na nedavnim lokalnim izborima osvojio treći načelnički mandat u općini Preko na Ugljanu, koja, prema objašnjenju iz HDZ-a, slovi kao sredina sklona ljevici.

Sama Ana Lovrin nije željela tumačiti odluku stranačkih tijela. 'Županijski odbor i Predsjedništvo HDZ-a donijeli su odluku i ja je ne želim dodatno komentirati', rekla je Lovrin Hini.

Podsjetimo, Lovrin je saborska zastupnica bila donedavno, kada je nakon lokalnih izbora mandat ponovno aktivirao bivši ličko-senjski župan Milan Jurković, kojem je Lovrin bila zamjena u saborskim klupama.