NAPADNUT S LEĐA

Kalinić ozlijeđen nakon puštanja novih fontana u probni rad

23.12.2012 u 22:12

Bionic
Reading

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić napadnut je nakon svečanosti puštanja u probni rad novih fontana u Zagrebu i lakše je ozlijeđen, izvijestio je večeras njegov Ured te opovrgnuo tvrdnje nekih medija da je bilo naguravanja, svađe i kontakata Kalinića s prosvjednicima

Nakon svečanosti puštanja u probni rad novih fontana, pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića je nepoznati počinitelj s leđa gurnuo, bacio na tlo i pobjegao, navodi se u priopćenju i dodaje da je prilikom pada Kalinić lakše ozlijeđen. Pročelnik je pozvao policiju, dao iskaz, a onda otišao u Traumatološku bolnicu budući da je prilikom pada zadobio lakše tjelesne ozljede, stoji u priopćenju u kojem se opovrgava pojedine medije da je bilo naguravanja i svađe.

"Nije bilo nikakvog naguravanja, svađe niti kontakta kako tvrde pojedini mediji. Kalinić nije imao kontakata s prosvjednicima".

Dvije fontane, vrijedne 18,4 milijuna kuna, puštene su popodne u probni zimski režim rada u Ulici hrvatske bratske zajednice. Svečanom otvorenju, uz kulturno-umjetnički program, nazočili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predstavnici Grada Zagreba i stotinjak okupljenih građana.

Na novinarska pitanja o fontanama, građani su tijekom svečanosti većinom blagonaklono odgovarali, no tijekom programa bilo je i povika negodovanja pa i transparenata s pitanjem kamo je otišlo "18.5 milijuna kuna".