UGODNO I TOPLO

Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan?

09.07.2013 u 13:49

Bionic
Reading

U utorak će posvuda biti pretežito sunčano i vedro ili uz malu naoblaku te suho i ugodno toplo. Mala mogućnost za lokalne nestabilnosti i poneki pljusak tijekom popodneva postoji uglavnom u Posavini

U unutrašnjosti će puhati slab, samo povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura, popodne na otvorenom moru slab i umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka posvuda od 25 do 30 °C.

U srijedu će posvuda biti pretežito sunčano i vedro, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Poneki pljusak moguć je popodne u zaleđu južne Dalmacije. U unutrašnjosti će puhati slab promjenjiv vjetar, na Jadranu tijekom jutra slab do umjeren burin, a preko dana slab maestral.

Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, te od 20 do 25 na Jadranu, a najviša dnevna posvuda od 25 do 30 °C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Tijekom popodneva moguće su lokalne nestabilnosti praćene pljuskom i grmljavinom, osobito u gorskim krajevima.

Na Jadranu će biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu jutarnji burin okrenuti na slab maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 15 do 20, te od 22 do 26 na Jadranu, a najviša dnevna posvuda od 27 do 32 °C.

U petak će u kontinentalnim krajevnima unutrašnjosti te duž Jadranske obale biti pretežno sunčano i vedro. U gorskim predjelima i dalmatinskom zaleđu bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a moguća je i koja kap kiše ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu slabo do umjeren burin tijekom jutra okrenuti na slab maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 13 do 18, te od 25 do 30 na Jadranu, a najviša dnevna posvuda od 27 do 32 °C.

Tijekom vikenda će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, a tijekom poslijepodneva u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar će u unutrašnjost većinom biti slab. Na Jadranu će puhati slab do umjeren maestral.