STIŽE ZATOPLJENJE

Kakvo nas vrijeme čeka za Novu i poslije nje?

31.12.2014 u 10:48

Bionic
Reading

Nakon nekoliko izuzetno hladnih dana krajem tjedna u cijeloj će Hrvatskoj značajno zatopliti tako da će temperature na Jadranu, s prestankom bure, mjestimično dosegnuti i ugodnih 16°C. Temperature na kopnu dosta će ovisiti o duljini zadržavanja jutarnje magle

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano, u gorskim krajevima tek povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. U noći sa zapada će se postupno naoblačiti, a ponegdje je moguć vrlo slab snijeg. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od -9 do -5, a na Jadranu od -2 do 3°C. U novogodišnjoj noći bit će vrlo hladno uz temperaturu u unutrašnjosti uglavnom od -16 do -10, a na Jadranu od -5 do 0 °C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, tek ponegdje uz malo snijega. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, uz mjestimičnu malu naoblaku. U unutrašnjosti je moguća jutarnja magla. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od -17 do -12, a na Jadranu od -4 do 1°C, na otocima koji stupanj viša. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -6 do -2, a na Jadranu od 4 do 9°C.

U petak će u nizinama unutrašnjosti biti maglovito ili uz nisku naoblaku koja bi se mogla zadržati veći dio dana. Na Jadranu i u gorju bit će pretežno sunčano, tek povremeno uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će u priobalju puhati slaba do umjerena bura, na otvorenom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -8 do -3, a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 3, a na Jadranu od 9 do 13°C.

U subotu će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima. Ujutro je u nizinama još uvijek moguća dugotrajna magla. U Dalmaciji će i dalje biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će u priobalju puhati slaba do umjerena bura, na otvorenom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -7 do -2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 7, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti je moguća mjestimična jutarnja magla te slab vjetar, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 7, a na Jadranu od 11 do 16°C.

Početkom sljedećeg tjedna ne očekuje se značajnija promjena vremena.