PRAVA JESEN

Kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna?

13.11.2012 u 09:13

Bionic
Reading

Od utorka do kraja tjedna, vrijeme će biti promjenjivo, ali uglavnom suho s čestim maglama u kontinentalnim krajevima. Najviše dnevne temperature zraka neće se značajnije mijenjati – kretat će se od 13°C na kopnu do 19 na južnom Jadranu, najavljuju prognostičari

U utorak će u unutrašnjosti biti oblačno, ujutro još s kišom. Vjetar će biti slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka bit će od 8 do 12°C, a najviša dnevna od 11 do 14°C.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bit će pretežno oblačno s kišom, dok će na preostalom dijelu biti djelomice sunčano i bez oborina. Krajem dana na Jadranu slijedi postupno razvedravanje. Zapuhat će umjerena do jaka bura, na sjevernom Jadranu s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka bit će od 12 do 17°C, a najviša dnevna od 14 na sjevernom do 21°C na južnom Jadranu.

U srijedu ujutro, u unutrašnjosti je moguća magla ili niski oblaci, a zatim će biti pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom. Vjetar će biti slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 4 do 8°C, a najviša dnevna od 10 do 13 celzijevaca.

Na Jadranu će u srijedu biti pretežno sunčano. Puhat će umjerena do jaka bura, na sjevernom Jadranu s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka bit će od 10 do 15°C, a najviša dnevna od 12 na sjevernom do 20°C na južnom Jadranu.

U četvrtak ujutro, u unutrašnjosti će biti magle ili niskih oblaka, a zatim pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom. Vjetar će biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će od 1 do 6°C, a najviša dnevna od 10 do 13°C.

Na Jadranu će u četvrtak biti pretežno sunčano. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slaba do umjerena bura, dok će na preostalom dijelu puhati slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka bit će od 6 na sjevernom do 14°C na južnom Jadranu. Najviša dnevna bit će od 13 na sjevernom do 19°C na južnom Jadranu.

U petak ujutro, u unutrašnjosti se očekuju magla ili niski oblaci, a zatim pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom. Vjetar će biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 1 do 6°C, a najviša dnevna od 9 do 13°C.

Na Jadranu će u petak biti pretežno sunčano. Vjetar će biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će od 6 na sjevernom do 14°C na južnom Jadranu. Najviša dnevna kretat će se od 14 na sjevernom do 19°C na južnom Jadranu.

Subota će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčana s promjenjivom naoblakom. U unutrašnjosti je i dalje moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar će posvuda biti slab uglavnom sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 3°C, a na Jadranu od 4 na sjeveru do 10 na jugu. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti kretat će se od 7 do 12°C, a na Jadranu od 14 do 18°C.

I u nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno do djelomično sunčano s više oblaka u odnosu na prethodni dan, osobito na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. Vjetar će i dalje biti slab sjevernih smjerova, tijekom dana u okretanju na južne. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 3°C, a na Jadranu od 6 do 11. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12°C, a na Jadranu od 14 do 18°C.