smijanje u lice

Kakve su poruke poslali Bartulica i Kolakušić? Analitičar: Pokazao je srednji prst

10.06.2024 u 12:41

Bionic
Reading

Ako je netko odskočio u izbornoj noći, onda su to bili sada bivši europarlamentarac Mislav Kolakušić (PiP) i Stephen Nikola Bartulica (DP). Prvi izjavom, a drugi pojavom u crvenom Ferrariju. U oba slučaja bila je to poruka javnosti

Kolakušić je, podsjetimo, nakon što je postalo jasno da će rad parlamenta u Bruxellesu ubuduće pratiti s kauča kod kuće, građane upitao 'jesu li normalni', uz dodatak da, za razliku od cijele Europe, idemo u čisti idiotizam. Još prije toga, kada su stigle izlazne ankete, rekao je da 'Hrvatska skreće prema debilizmu'.

S druge pak strane, Bartulica se kao novo briselsko lice na doček rezultata dovezao u crvenom Ferrariju i to poslije afere s kućom na Prviću i činjenice da mu nakon vraćanja pozamašnih rata kredita za život mjesečno ostaje tek tridesetak eura, pa se javnost opravdano zapitala kako uopće preživljava, a on se potom pozvao na novac dobiven od mame.

'Po mojem uvjerenju, Bartulica je nasjeo na ideju nekog neinteligentnog PR-ovca. On je odlučio pokazati medijima i javnosti srednji prst - tvrdite da sam moralno dvojbena osoba po načinu na koji sam stekao nekretninu pa sad pokazujem i pokretninu kakva izaziva zazubice velikom dijelu ljudi u Hrvatskoj da vidite da vas se ne bojim. On je odlučio reći da ima pučku podršku i kako takav ne treba onu medijsku', prokomentirao je za tportal politički analitičar Žarko Puhovski.

Upitan je li zabrinjavajuće to da je Bartulicu, opterećenog takvom aferom, ipak zaokružilo 35 tisuća ljudi, Puhovski navodi da je to dvojak pokazatelj.

'Nije palo samo povjerenje u stranke, nego i u medije. To je poruka koju treba shvatiti. Po mom sudu, čitavo je vrijeme pogrešno to da se u prvom planu Bartulicu propituje za nekretnine, a ne za skandalozne stvari koje zastupa', kazao je Puhovski, dodavši da je to samo posljedica onoga što se događalo u proteklim godinama vladavine Andreja Plenkovića (HDZ), kada je Vladu napustilo 30 ministara i ni o jednom se nije raspravljalo u kontekstu toga kako je radio, već samo o njihovim kvadratima.

'Koliko god to bilo važno, prvo pitanje je kako je on obavljao posao za koji je plaćen. S Bartulicom treba razgovarati o besmislicama o kojima govori i o konzervativnoj revoluciji puno više nego o nekretninama', smatra Puhovski.

Govoreći o Kolakušiću, Puhovski je kazao da je njegova izjava proizašla iz uvrijeđenosti jer nisu prepoznate njegove izvanserijske kvalitete.

'On je nehotično u pravu jer se pokazalo da imamo samo dvije stranke koje imaju svoj birački bazen, a svi drugi imaju leteće birače koji skaču s Mosta na DP, s DP-a na Suvereniste, s Možemo na SDP', zaključio je Puhovski.

Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Filipović / tportal.hr