GLAVAŠ SE HVALI

Kakva ekipa kod Šeksa u Petrčanima, meki moćnih HDZ-ovaca!

Društvo se sastalo kod Šeksa u Petrčanima

Društvo se sastalo kod Šeksa u Petrčanima

Izvor: Pixsell/Facebook / Autor: montaža/tportal.hr

Ljetna rezidencija u Petrčanima kod Zadra vjerojatno najmoćnijeg HDZ-ovca Vladimira Šeksa u ovim mjesecima postaje nezaobilazna postaja njegovih političkih kolega. Ovih dana posjetili su ga Božidar Kalmeta, Branimir Glavaš i Petar Šale

'Četverac s kormilarom' gostio se skromno, ako je suditi prema fotografiji objavljenoj na profilu Branimira Glavaša na Facebooku, uz lubenicu i gemišt.

'Susreli se stari prijatelji iz vremena stvaranja hrvatske države 1989. godine upravo sad u Petrčanima kraj Zadra. Božidar Kalmeta, Petar Šale, Vladimir Šeks i moja malenkost. Tema nam ne nedostaje ni nakon gotovo trideset godina', napisao je Glavaš.

Ova fotografija još je jedan dokaz toga da su Glavaš i Šeks, nekadašnji najbliži suradnici iz ratnog Osijeka, zakopali ratne sjekire. Šeks je odlučio izmiriti se sa svima, a prva naznaka toga dogodila se na predstavljanju njegove knjige krajem lipnja, na kojoj se pojavio i Glavaš.

Od četvero protagonista na slici tek je Šeks uspio ne dospjeti u pravosudne anale. Glavaš se i danas povlači po sudovima zbog optužbi za ratni zločin u Osijeku, zbog čega je već odležao višegodišnju zatvorsku kaznu. Kalmeti, kojem je Šeks vjenčani kum, nad glavom visi optužnica u aferi Remorker dok se Šale morao suočiti s optužnicom da je još 2001. Stipi Gabriću Jambu priznao nepostojeći dug države.

Vesela ekipa okupila se u Šeksovoj vikendici u Petrčanima, o kojoj se ranije dosta pisalo. Kuću od siporeksa staru 35 godina i veličine 80-ak kvadrata kupio je 2006. godine. Kasnije ju je u potpunosti srušio i na njenom mjestu sagradio novu, u istim gabaritima. U dvorištu je napravio i bazen.

  • +3

Vikendica Vladimira Šeksa

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

U istom turističkom naselju kuće ima niz poznatih. Ondje ljetuje i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, a u kući Josipa Sapunara u tom mjestu, prema svjedočenju Drage Tadića, svake subote održavali su se sastanci protagonista kasnije optuženih za isisavanje novca iz HAC-a.

U Petrčanima ima vikendicu i Kalmetin prethodnik, bivši gradonačelnik Zadra, HDZ-ovac Zvonimir Vrančić.

Branimir Glavaš pak ljetuje preko puta Petrčana, u Lukoranu na Ugljanu.

  • +11
  • +8

Promocija knjige 'Državni udar' Vladimira Šeksa

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!