RATNI ZLOČINAC

Kako je Vučurević pobjegao u Trebinje?

Bionic
Reading

Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska traži zbog granatiranja Dubrovnika 1991, a koji je pobjegao iz Srbije gdje je čekao rješenje o ekstradiciji Hrvatskoj i BiH, danas je medijima priznao da je pobjegao kada je doznao kako će biti izručen Hrvatskoj

'Trebao sam biti izručen Hrvatskoj. Nisam pobjegao nego otišao kući. U srbijanskim zatvorima bio sam zarobljenik, a zarobljenik ima pravo spašavati se', rekao je jutros Vučurević, prenosi beogradski Blic.

Za sada nije poznato je li Vučurević u Trebinju angažirao odvjetnika, a njegovi branitelji iz Srbije Vladimir Božović i Svetozar Vujačić ranije su rekli da je Vučurević prebjegao u BiH kako bi izbjegao izručenje Hrvatskoj jer, kako su naveli, ne vjeruje da će tamo imati 'fer i pravično suđenje'. Vučurevića nitko od dužnosnika Okružnog suda u Trebinju jutros nije htio primiti.

'Na portirnici suda rekli su mi da me ne mogu primiti i da dođem u četvrtak, za kada su mi zakazali termin', kaže Vučurević, dodajući da će na sutrašnjoj konferenciji za novinare navesti više detalja o načinu na koji je prešao državnu granicu i došao u Trebinje te o postupanju pravosudnih organa u Srbiji prema njemu tijekom ekstradicijskog postupka.