žurno rješavanje

Ne možete do svog liječnika? HZZO objavio novi mail, pokušajte preko njega

01.02.2022 u 12:46

Bionic
Reading

Zbog velikog broja prigovora HZZO je uspostavio novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati svoj prigovor

Ministarstvo zdravstva zaprimilo je više od 3000 prijava pacijenata koji nisu mogli uspostaviti kontakt s ordinacijom svojeg izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine.

Zajedno s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavili su kako često zaprimaju prigovore osiguranika na oteženo ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih liječnika primarne zdravstve zaštite.

Zbog velikog broja prigovora HZZO je uspostavio novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati svoj prigovor, javlja N1

U prigovoru je potrebno navesti osobne podatke (ime i prezime, OIB i telefon za kontakt) te ime i prezime izabranog liječnika na kojeg se osigurana osoba žali.

Bez navedenih podataka HZZO nije u mogućnosti postupiti, odnosno stupiti u kontakt s liječnikom i pomoći u žurnom rješavanju problema koji osigurana osoba ima, poručili su iz HZZO-a.