MLADI HDZ-OVCI MILETIĆU

'Kako će deset tisuća budućih studenata stati u 72 sobe?'

21.03.2013 u 15:46

Bionic
Reading

'Pula nema politiku za mlade. Neprijeporno je kako su osnovani različiti Savjeti kako bi se motiviralo mlade ljude da sudjeluju u političkim procesima, no to do dana današnjeg nije dalo efekta', kazao je na konferenciji za novinare predsjednik pulske organizacije mladeži HDZ-a Dalibor Jelić

Smatra da se mora osnažiti lokalna politika za mlade, ali ne kroz obećanja da Pula zaslužuje sveučilišni kampus, već je potrebno provesti proces revizije postojećih studija. 'Žalosno je da se nitko od gradskih čelnika nije zapitao da li pulski fakulteti zapravo proizvode kadar za pulski Zavod za zapošljavanje, a istovremeno gradonačelnik Boris Miletić najavljuje povećanje broja studenata čime će Pula postati pravi studentski grad sa 20 posto studenata u ukupnoj populaciji. To bi značilo, da bi ukupan broj studenata trebao biti oko 10.000. Budući da je to povećanje od 300 posto, pitamo gradonačelnika da nam pojasni kako će deset tisuća budućih studenata Pule staviti u 72 dvokrevetne sobe izgradnjom sveučilišnog kampusa', javno je upitao Jelić.

Napokon se trebamo ostaviti osnivanja raznoraznih savjetodavnih tijela za mlade i konkretno povući poteze da se mladima ovoga grada napokon i pomogne. Sve ostalo je samo još jedna dobra politička tlapnja koja realno nema uporište, a pulskoj se javnosti predstavlja da se nešto za te mlade i čini, dok su oni i dalje prepušteni sami sebi, živeći na teret svojih roditelja i depresivni, očajni i bez budućnosti u ovom gradu', istaknuo je predsjednik MHDZ-a grada Pule.

'Gospodarska politika Istre ide u krivom smjeru i za sada, nažalost, mladim Istranima ovakva vlast ništa ne može pružiti. Ova gradska vlast nije sposobna provesti temeljne strukturne reforme budući da se grčevito drži za svoje fotelje. O mladim Istranima uvijek je riječi samo na predizbornim skupovima, a nažalost bojim se kako će i nakon ovih to ponovno biti slučaj budući da na sva pitanja koja ove mlade muče, i dalje nema odgovora', zaključila je Karin Peruško.