NUŽNA STVARNA REORGANIZACIJA

Kajmakovi inspektori radili su skandalozno

10.02.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske pozdravio je danas odluku ministra znanosti, obrazovanja i športa o smjeni ravnatelja Uprave za prosvjetnu inspekciju Marijana Kajmaka te pozvao prosvjetne vlasti na stvarnu reorganizaciju te uprave

Ukoliko se nakon smjene gospodina Marijana Kajmaka ne dogodi stvarna reorganizacija Uprave za inspekcijske poslove i temeljite kadrovske promjene ta će smjena biti samo bacanje prašine u oči javnosti, ocjenjuje u današnjem priopćenju Sindikat.

Navodi kako je Marijan Kajmak odgovoran za rad Uprave za inspekcijske poslove, kao i svih prosvjetnih inspektora, na čiji rad je Sindikat u više navrata upozoravao.

Podsjeća da su "Kajmakovi inspektori vratili u nastavu isključenog učenika, koji je šetao po školi s pištoljem i uništavao inventar i to zbog male proceduralne pogreške". Prema njihovim nalazima, gotovo svaki nastavnik koji traži od učenika znanje i ne poklanja petice, trebao bi to žurno "ispraviti".

Sindikalci navode i da su "Kajmakovi inspektori poništili nedavno izbor ravnatelja jer je školski odbor tražio najkompetentnijeg kandidata. Na rješenja inspekcija uglavnom nije bilo mogućnosti žalbi".

"Vrhunac neznanja i bahatosti njegov je dopis o izborima predstavnika zaposlenika u školske odbore, u kojem nalaže ustanovama da se prilikom izbora ne smiju pridržavati Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, nego njegovih naputaka. Iako je Uprava za pravne poslove Ministarstva na našu intervenciju izvijestila ustanove kako i na koji način primijeniti Zakon, od ravnatelja je traženo da se pridržavaju Kajmakova dopisa", navodi, uz ostalo, u priopćenju Nezavisni sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.