MISTERIOZNI SMS

Kajin računa na glasove birača Ladonje i laburista

20.05.2013 u 18:22

Bionic
Reading

Damir Kajin, koji je jučer osvojio 36,2 posto u drugi izborni krug za istarskog župana ulazi s Valterom Flegom, koji je dobio 47,4 posto glasova birača. Otvoreno je istaknuo da računa na veću izlaznost birača na birališta te na glasove birača Ladonje i laburista

'Nisam nezadovoljan. Za pet, šest dana miješa se novi špil karata, igra se nova utakmica. Na prošlim izborima u prvom krugu Plinio Cuccurin je dobio 24,8 posto, a u drugom krugu 40,8 posto. Ako izlaznost bude 50 posto, uvjeren sam da mi te izbore dobivamo.

Od 42 jedinice lokalne samouprave, na prošlim lokalnim izborima IDS nije osvojio 19 i to isto će se ponoviti i sada, s tom razlikom da IDS u prvom krugu nije dobio Pulu, Labin, Pazin, Poreč, što samo govori da je Istra zrela za promijene, ali i ti gradovi', kazao je danas Kajin

'U drugom krugu očekujem podršku birača Ladonje i laburista, želim vjerovati da će se dogoditi sve istarska koalicija, a prije svega građana Istre koji će izaći na birališta u većem broju', poručio je Kajin.

Vezano za SMS koji je navodno kolao u izbornoj noći sadržaja 'drage naše HDZ-ovke i HDZ-ovci ne dopustite da crveni, udbaškim metodama postave Kajina za župana', a za koji je isprva prozvao predsjednika istarskog HDZ-a Marina Rocea, reče kako se mora ograditi.

'Morat ću se ograditi od te izjave jer me malo prije nazvao Roce i rekao da on i HDZ nisu slali i nemam razloga ne vjerovati mu, ali ući će se u trag onome tko je slao. Želim vjerovati da je to moguće, kao što je moguće da je u Buzetu naše plakate skidala predsjednica mladeži IDS-a pa su je pri tom zatekli i dala je iskaz na policiji', kazao je Kajin.

'Građani su očito prepoznali program SDP-a koji je nakon 2001. prvi put bez IDS-a išao u izbore', kazao je kandidat za zamjenika župana Danijel Ferić.

Istaknuo je da je koalicija stranaka SDP-HSU-HSLS-SDSS-SD u prvom krugu s Vilijem Bassaneseom osvojila gradonačelnički mandat u Umagu te pet mandata načelnika općina Barban, Fažana, Svetvinčenat, Tinjan i Vižinada, a šest kandidata ušlo je u drugi krug. U županijskoj skupštini umjesto dosadašnja četiri, koalicija će imati 14 vijećnika.

'Mi smo zadovoljni rezultatima u Puli, no ne možemo biti zadovoljni rezultatima izlaznosti građana na izbore prema kojim ispada da je 15 posto građana s područja Pule donijelo odluku tko će imati apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, što znači da 85 posto građana nema pravo glasa. Stoga nam je cilj za drugi krug motivirati te birače da izađu na birališta', kazao je kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin koji u ulazi drugi izborni krug s Borisom Miletićem

Razlog neizlaska birača na izbore vidi u općoj apatiji koja će se, kaže, popraviti kad se bude popravilo ekonomsko stanje u zemlji, ali i kad političari počnu svoj posao shvaćati ozbiljno.

'Nažalost neki moji kolege nezasluženo dobivaju medijski prostor i kad vidite uvaženog kolegu s pršutom na čelu, što možete misliti o toj instituciji u kojoj sjedi', retoričkim pitanjem zaključio je Grbin.