'ISTRA JE PROSTOR STRAHA I KORUPCIJE'

Kajin: Besposlen pop i jariće krsti

18.06.2013 u 15:45

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i vijećnik u Županijskoj skupštini Istarskoj Damir Kajin ocijenio je danas da je jučerašnji neizbor Tanje Vrbat (SDP) za potpredsjednicu Skupštine iz redova oporbe nasilje nad demokracijom

"To je nasilje nad demokracijom i kontinuitet Jakovčićeve i Kozlevčeve Županijske skupštine iz prošlog mandata. To što se dogodilo ima veze s onim vremenima kad je jednom Matku Laginji nije dopuštalo govoriti materinjim jezikom“, kazao je Kajin na konferenciji za novinare održanoj danas u Puli.

"Gospodo, loše ste počeli, doduše, tipično za vas, ali znajte da ćete imati opoziciju", poručio je Kajin IDS-ovcima, napominjući da ga takvo ponašanje vladajućih ne iznenađuje.

Podsjetio je pritom da je premijer Zoran Milanović nedavno dao prostor IDS-ovom doministru turizma Ratomiru Ivičiću. "To ministarstvo vodi Ivan Jakovčić, a donedavni direktor Brijuni rivijere došao je u njegovo ime nadzirati ministra Darka Lorencina", smatra Kajin.

Na Skupštini će za početak zatražiti, kazao je, točan broj zaposlenih u javnom sektoru od 2001., embargo na daljnja zapošljavanja u javnoj upravi, ukidanje ureda Županije u New Yorku, poništenje urbanizacije Barbarige i Dragonere te prestanak angažmana PR agencija. "Više dobivaju Krešimir Macan i (agencija) Manjgura, nego što se u Istri troši za borbu protiv droge", kazao je.

"Besposlen pop i jariće krsti", rekao je povodom skore rasprave o sjedištu Županije. Iako je za to da sjedište bude Pula, puno važnijom smatra raspravu o uzrocima i posljedicama propasti pazinskog gospodarstva, za što odgovornom smatra IDS-ovu vlast.

Ponovo je upozorio da je Istra prostor straha i korupcije. "Tragično je da netko odgovara za 2000 kuna, a netko drugi za dva milijuna eura neće odgovarati. U Istri se pere novac, Istra je prostor gdje je droga najprisutnija, istarski dužnosnici su milijunaši u eurima, u Istri su treću privatizaciju - kupnju poljoprivrednog zemljišta i naknadnu urbanizaciju - najsveobuhvatnije proveli istarski sinovi", rekao je.

Kajin je komentirao i jučerašnji susret saborskih zastupnika iz Istre s istarskim županom Valterom Flegom koji je, kako je rekao, trebao biti dogovor o jednom fer početku. "A koliko kod njih može trajati dogovor o fer početku vidjelo se na Skupštini. Maksmimalno pet sati, od 13.30 do 18.30 sati dok se na sjednici Županijske skupštine nije pojavio predsjednik njihove stranke", ustvrdio je Kajin.

On na susretu sa županom Flegom nije bio, kazavši kako nije po mišljenje išao ni kod bivšeg župana Jakovčića, "pa kako ću ići kod nekoga tko nema svoje mišljenje", rekao je.