SDP I SKANDAL U BANOVINI

Kacigama protiv terora u splitskom Gradskom vijeću

26.02.2010 u 13:47

Bionic
Reading

Splitski SDP je danas sazvao konferenciju za medije pod radnim naslovom 'Teror u Gradskom vijeću'. To je nakon jučerašnjeg očitovanja HNS-a o skandaloznoj sjednici Gradskog vijeća, koju su narodnjaci prozvali 'šaljivim kućnim videom', još jedna reakcija na neprihvatljivo ponašanje splitskog gradonačelnika Željka Keruma, ali i njegove sestre Nevenke Bečić, predsjednice Gradskog vijeća

Aida Batarelo i Ivo Baldasar

Konferenciju su sazvali vijećnici SDP-a u GV-u, Aida Batarelo i Ivo Baldasar. Podsjetimo da se Kerum baš vijećnici Batarelo požalio na svoje probleme s Ferrarijem na lošem splitskom asfaltu. 'Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić bi trebala štititi dignitet vijećnika, a ne svog brata. Neprihvaćanje ikakve kritike na račun GV-a nije konstruktivno. Kako više nije sigurno kada će na sjednicama GV-a početi letjeti predmeti, ja predlažem da se ubuduće zaštitimo kacigama na tim sjednicama', predložila je u šali Aida Batarelo i izvadila crvenu motorističku kacigu.

Ivo Baldasar je dodao da predsjednica GV-a svojim krutim ponašanjem i tumačenjem poslovnika blokira rad Gradskog vijeća. 'Zbog incidenta su pale u sjenu važne odluke o odlagalištu Karepovac i projektu Eko-kaštelanski zaljev. Mi želimo raditi u GV-u, a ne svađati se i napuštati sjednice', zaključio je vijećnik SDP-a.

Posebno su naglasili činjenicu, zbog koje su i SDP-ovci napustili sjednicu, da tijekom čitanja izvještaja gradonačelnika o radu proteklih šest mjeseci, u kojem je rečeno da se puno radilo, a malo napravilo, on zapravo uopće nije bio u dvorani. Na to je i upozorio vijećnik SDP-a Gojko Čepo, da bi zbog toga bio prekinut. SDP želi raditi i aktivno doprinositi u GV-u, ali ne u ovakvom ambijentu. O odnosima Keruma i njegove liste s HDZ-om, u SDP-u ne žele ništa komentirati. Podsjetimo da, unatoč svađama u gradskoj vlasti, HDZ i Kerumova lista uredno koaliraju na županijskoj razini i nitko se na to posebno ne osvrće.

Gradonačelnikovo drsko i bahato ponašanje s druge strane pomiče fokus javnosti s činjenice da su HDZ-ove spekulacije o Kerumovim transakcijama nepotvrđene i neutemeljene. Na terenu financija i odnosa s bankama, Željko Kerum se puno bolje snalazi i s lakoćom parira svojim oponentima, no s druge strane, on bi definitivno trebao pohađati tečaj poslovne komunikacije i poslovnog bontona. Retorika ulice i kafića u demokratskim institucijama koje se financiraju novcem poreznih obveznika nije prihvatljiva.