MODRI SE OKREĆU HAŠK-U

Jurčić: Cufre je nezadovoljan? Pa to je dobro

23.10.2011 u 20:15

Bionic
Reading

Dinamo je u subotu apsolvirao Rijeku i već se svi okreću novim ogledima. Pred 'modrima' je u utorak Kup ogled protiv HAŠK-a, a trener Jurčić se žali kako su mu igrači fizički prazni. Osvrnuo se i Jurčić na Cufreovo nezadovoljstvo minutažom

Dan poslije Rijeke, Dinamov trener Kruno Jurčić zabrinut je zbog Calellova uganuća gležnja, čini se ozbiljnije ozljede, kako kaže Kruno, dok dr. Šojat uvjerava da će gaučo biti spreman do sljedeće subote.

'Šteta za Calella jer je stekao kontinuitet dobrih igara. Zato se bojim da stanka ne bude dulja', kaže Jurčić.

U nedjelju ujutro nje trenirao ni Sammir, zbog istegnuća mišića (vozio je bicikl), dok Joea Šimunića muči list i također će preskočiti utakmicu osmine finala hrvatskog kupa s HAŠK-om (utorak, 15 sati).

'Ne volim te utakmice kupa jer one uvijek nose određeni rizik, ali igrači su mi prazni, fizički i psihički, i većinu ih moram odmoriti', dodaje Jurčić.

Na toj utakmici u momčad će se napokon vratiti oporavljeni mladi reprezentativac Arijan Ademi, kojemu će ovo biti debi za plave u ovoj sezoni. Podsjetimo, Ademi je bio dio neslavne kolumbijske ekspedicije, a stradao je još 16. kolovoza na treningu, dan uoči sraza s Malmöom u Zagrebu.

A kako je Kruni Jurčiću leglo Cufreovo nezadovoljstvo statusom, iskazano u intervjuu Večernjaku? Naime, Argentinac se začudio što tako malo igra te da mu se to ne sviđa.

'Cufre nezadovoljan? Pa to je dobro, više volim da igrači tako reagiraju nego da im je svejedno', kaže Jurčić.

Knjiga onih koji u plavoj svlačionici nisu baš sretni sve je veća, gotovo bi se mogla složiti momčad. Lončarić, Tomečak, Cufre, Barbarić, Morales...

HNS nije uspio riješiti papirologiju za Dinamovog Brazilca, te će Sammir za Hrvatsku moći igrati tek početkom sljedeće godine, kada mu srede papire.