2:1 U MAKSIMIRU

Juniori Dinama preokretom do osvajanja Kupa

09.05.2012 u 16:55

Bionic
Reading

U finalnom ogledu juniorskog nogometnog kupa Dinamo je na svom Maksimiru rezultatom 2:1 (0:1) svladao goste iz Osijeka. Tako je strateg Dinamovih juniora Igor Cvitanović upisao prvi trenerski trofej na nacionalnoj razini

Dinamovci su se u uvodu utakmice s pravom pribojavali goropadnih Osječana i njihovog dugog niza pobjeda u prvenstvu. Osijek je prvi zaprijetio preko svog napadača Marka Dugandžića koji je s 25 metara silovitim udarcem protegnuo Dinamovog vratara Olivera Zeleniku. Uslijedilo je zatišje izazvano dobrom kolektivnom obranom oba sastava, pa vodstvo Osijeka. U 25. minuti bek Slavonaca Antonio Pavić 'izvagao' je svog kolegu Filipa Leku, ušao prema sredini i s 20 metara proparao mrežu prilično nemoćnog Zelenike.

Izavalo je to oduševljenje većine od 300-injajk gledatelja, jer puno Slavonaca je došlo pogledati mogu li nakon kadeta prošloga tjedna i juniori Osijeka podići vrijedan trofej. Naravno, kasnije i seniorski. Ipak, ostatak poluvremena pripao je Dinamu, ali bez promjena rezultata. Prvo je Kruno Ivančić u pokušaju loba pogodio gredu, pa malo zatim i Osječanin u Dinamovim redovima Dino Špehar iz peterca puca u blok svoh matičnog kluba, da bi uoči odmora Čabraja glavom pogodio novu gredu osječkog čuvara mreže Marka Malenice

U nastavku je Dinamo zauzeo dominantnu poziciju i potjerao osječki blok sasvim blizu njihova vratara, ali u prvih 20 minuta nisu uspjeli stvoriti konkretniju priliku. No, preokret je već tada visio u zraku. U dva navrata izvrsni Malenica i njegov gusti blok zaustavili su čak pet pokušaja dinamovaca iz blizine, da bi u 79. minuti domaći igrač Crepulja pogodio treću gredu Dinama na ovoj utakmici.

Ipak, domaćine je i poljubila sreća i lopta se odbila budnom Dejanu Čabraji koji izjednačuje na 1:1. Činilo se da će o pobjedniku odlučivati penali, no u 90. minuti Čabraja je dobio idealnu loptu na prvoj stativi i mirno pogodio za konačan preokret i veliko slavlje 'plavih'.

Lani su iste momčadi u prilično sličnim sastavima odigrali finale kadetskog kupa i slavio je Osijek, a danas je umjesto 'inati se Slavonijo…' na maksimirskom centru orilo 'naprijed plavi'.