POPRAVLJANJE ELEKTRIČNIH VODOVA

Jučer ih je šamarala bura od 217 km/h, evo kako im je danas

06.03.2015 u 11:39

  • +25

Olujni udari bure stvaraju probleme

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Bionic
Reading

Udar bure izmjeren u četvrtak u 18 sati u Prizni iznosio je 217 km na sat, no to ipak nije spriječilo djelatnike HEP-a Gospić u popravljanju kvarova na dalekovodima u Senju i na području općine Karlobag. Unatoč angažmanu i daljnjim poslovima koji se provode, oko 860 kupaca s područja Barić Drage, Lukova Šugarja, Prizne i Jablanca i dalje je bez struje

Bez struje su i pojedina naselja na području Otočca, Brinja, Žute Lokve, Vrhovina i Plitvičkih Jezera, ali i na području Gračaca, Mazina i Zrmanje prema Obrovcu.

'Od prošle noći, zbog kvarova na električnim vodovima, u Lici i Podgorju bez struje je bilo 2.660 kupaca. Ekipe montera Elektrolike u pripravnosti su i čim bura oslabi, nastavit će popravljati kvarove', izjavio je direktor Elektrolike Ernest Petry.

Treba podsjetiti da je prije nepunih mjesec dana orkanska bura u Hrvatskom primorju podno Velebita srušila više od 200 drvenih električnih stupova i 21 metalni rešetkasti stup.

Za danas prognoza govori da će u zapadnim predjelima te na sjevernom i srednjem Jadranu biti djelomice sunčano i uglavnom suho. U istočnim krajevima, Lici i na južnom Jadranu promjenljivo oblačno, a osobito prijepodne ponegdje može biti malo kiše, u gorju malo snijega. U unutrašnjosti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka, mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima.