ATRAKCIJA U PULI

Jubilarno izdanje Croatia Bike Weeka

07.08.2019 u 14:06

Bionic
Reading

U razdoblju od 26. kolovoza do 1. rujna u Puli, uz raznovrstan program, na Croatia Bike Weeku može se vidjeti i najveća revija motocikala. Zasigurno najatraktivniji dio bit će veliki defile s tisućama sudionika. Zaustavit će se 31. kolovoza

Jedan od najposjećenijih ljetnih rock&ride festivala Croatia Bike Week koji svake godine privuče na tisuće bajkera iz cijeloga svijeta ove godine slavi 25 godina.

U razdoblju od 26. kolovoza do 1. rujna u Puli, uz raznovrstan program, na Croatia Bike Weeku može se vidjeti i najveća revija motocikala. Od izloženih motora u jubilarnom izdanju uz najbolje custom izvedbe i nove modele naći će se i neke neobične izvedbe kao, na primjer, potpuno drveni motor! Ove godine slijedi i odabir najbolje prerađenog motora, vlasnici će se natjecati u četiri kategorije.

Zasigurno najatraktivniji dio bit će veliki defile s tisućama sudionika. Zaustavit će se 31. kolovoza u 16 sati ispred Arene gdje će snimiti najveću moto fotografiju, u kojoj mogu sudjelovati svi motociklisti i vozači oldtimera.

Prosječna posjećenost ovoga mega Bike Weeka proteklih godina narasla je na preko 15.000 posjetitelja, a na početku velikog defilea gradom ,ože se vidjeti i više od 2.500 motocikala! U povorci koja je prošla gradom okupili su se motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Škotske, pa čak i iz Kuvajta te iz brojnih drugih zemalja. Croatia Bike Week postao je zaštitno turističko lice Pule, a i Hrvatske.

U glazbenom dijelu na jubilarnom izdanju bajkerskoga tjedna sve će biti rokerski i energično, pa će tjedan početi sa Crnim Perjem predvođenim Dino Jelusićem i bandovima Double Dose i Whiskey Train, a veliko finale u petak preuzeti će Kojoti, dok u subotu nastupa Dino Jelusić s Animal Driveom i Let 3.

Ni gastro iznenađenja neće faliti, a ove godine obarati će se i neki rekordi. Naime sve posjetitelje čeka roštilj od čak šest metara, a tu je Hook and Cook kulinarska atrakcija: izravno s ribarskog broda nudit će se riblji specijaliteti u street food varijanti.

Prodavači moto i popratne opreme dolaze iz cijele Europe i šire, pa oni koji žele nabaviti pravi rockerski ili motoristički kožnjak, majicu, nakit ili se ukrasiti tetovažom imaju pravu priliku.

Ulaznice za finale petak i subotu mogu se nabaviti na ulazu po cijeni od 50 kuna za oba dana! Za one koji dođu motociklom kampiranje i ulaz su besplatni.