LOVRIĆ MERZEL UZVRAĆA

'Jovev je radila za HDZ, a Stanković spašava karijeru'

02.02.2014 u 20:10

Bionic
Reading

'Ovo je dno dna, primitivno i jadno! Ona kaže da je odnijela papire u USKOK. Do sad ne postoji postupak i ni jedna prijava. Nitko me nikada nije zvao. Ovo je organizirana kleveta. Podvala me neće zaustaviti da radim svoj posao', kazala je Marina Lovrić Merzel, sisačko-moslavačka županica, na izvanrednoj konferenciji za novinare, odgovarajući na optužbe koje je iznijela bivša predstojnica njezina ureda Jasmina Jovev u emisiji 'Nedjeljom u 2'

Zaprijetila je tužbom protiv Stankovića i protiv Jovev koja je protiv nje iznijela teške optužbe na javnoj televiziji, javlja Dnevnik.hr

'Ovo što se dogodilo na HTV-u je nečuveno. Ta žena je radila na kampanji HDZ-a. Sama je otišla na bolovanje. Iza ovog stoji HDZ koji se ne može pomiriti s porazom. Ovo smatram političkim obračunom HDZ-a', rekla je Merzel.

Dodaje da je to medijski linč bez presedana te da se sve može provjeriti. 'Ne mogu se oteti dojmu da se HTV osobno obračunava sa mnom. Stankovića sam tužila, a Jovev je dobila otkaz! To je čista manipulacija. Zašto je nije pitao je li radila za HDZ, kako to da nije to učinila prije. Stanković na mom imenu pokušava podići gledanost i spasiti karijeru', kaže Merzel.

Sisačko županijsko Državno odvjetništvo objavilo je priopćenje u kojemu potvrđuje kako se provodi izvide o nezakonitim raspolaganjima proračunskim novcem županice Marine Lovrić Merzel.

U ŽDO-u navode kako u dogovoru s USKOK-om provodi izvide.

Navode kako su tijekom provođenja izvida zatražili porezno upravni nadzor od Porezne uprave, Središnjeg ureda Zagreb, a također je od policije i od Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zatraženo sveobuhvatno kriminalističko istraživanje.

Po primitku naloga policija je na temelju do tada prikupljenih saznanja obavijestila Županijsko državno odvjetništvo u Sisku kako je istraživanje u tijeku i kako će po dovršetku istraživanja dostaviti potrebnu dokumentaciju i podatke o svim drugim saznanjima.