NAKON UHIĆENJA POLANČECA

Josipovića pjesmom dočekao Zbor umirovljenika

06.04.2010 u 10:15

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas boravi u Koprivničko-križevačkoj županiji, a svoj je posjet započeo susretom s čelnim ljudima te županije i Koprivnice. U Koprivnici ga je, javlja HRT, dočekao Zbor umirovljenika pjesmom 'Dobro mi došel prijatel'.

U koprivničkom Gradskom poglavarstvu Josipovića i suradnike primili su župan Darko Koren i gradonačelnik Zvonimir Mršić te članovi županijske skupštine i gradskog poglavarstva.

Josipović će tijekom dana posjetiti više tvrtki važnih za gospodarstvo te županije (Bilokalnik drvo, Hartmann, Ipa), a obići će i pogone Podravke gdje će razgovarati s predstavnicima radnika te čelnim ljudima kompanije.

Podravka zapošljava oko sedam tisuća radnika, a još oko tri tisuće ljudi vezano je uz nju kao kooperanti.

Josipović, kako se doznaje u Uredu predsjednika, dat će punu potporu daljnjem nastavku proizvodnje te strateški vrlo važne tvrtke, kako za županiju, tako i za državu, kao i radu državnih tijela koja u posljednje vrijeme istražuju njeno poslovanje.

Nakon sastanka s menadžmentom Podravke, Josipović bi poslijepodne trebao dati izjavu za novinare, a potom odlazi u mjesto Kalinovica. Tamo će, prema najavama, posjetiti tvrtku Rosco, a u Međunarodnom parku prijateljstva zasadit će drvo.