ČUO SE S MILANOVIĆEM

Josipović tražio izvješće SOA-e zbog Linića!

30.05.2014 u 13:29

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović zatražio je izvješće SOA-e zbog navoda Slavka Linića da je premijer Zoran Milanović zlorabio obavještajne službe kako bi ga politički eliminirao

'Sukobi koji su se dogodili na političkoj sceni u okviru vladajuće stranke nešto su što se mora raščistiti unutar stranke. Ne smije se dozvoliti da taj sukob utječe na državu i njezino funkcioniranje. Sukladno svojim ovlastima, već sam tražio izvještaj SOA-e o mogućem nadzoru gospodina Linića', potvrdio je danas Josipović u Saboru.


Napominje da nije toliko bitno što će odlučiti o tome saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jer taj odbor 'neki put odlučuje i po stranačkoj liniji' i Josipović to želi izbjeći.

'To je iznimno važno za državu, za Vladu, za vlast; da se bude transparentan i vjerodostojan vezano za optužbe koje su na stolu. Optužbe su ozbiljne, a pitanje provjere onoga što se dogodilo pitanje je vjerodostojnosti države', poručio je Josipović.

Potvrdio je da je o tome jutros razgovarao s premijerom Milanovićem i rekao mu je da je nužno da se 'optužbe raščiste'. Dodao je da će rezultati istrage ubrzo biti poznati.

'Javnosti poručujem da jamčim da će se istina doznati, bila ovakva, bila onakva, i da će država funkcionirati zakonito i sukladno Ustavu… U stranačke odnose neću ulaziti, kao što nisam ni u vrijeme sukoba u HDZ-u. Ponavljam, unutarstranački problemi ne smiju imati utjecaj na funkcioniranje države', zaključio je.