CRNOGORSKA OPORBA

'Josipović se susreće samo s huškačima napada na Dubrovnik!'

03.09.2013 u 12:23

Bionic
Reading

Vođa crnogorske oporbene stranke Demokratski front, Miodrag Lekić, izrazio je nezadovoljstvo što je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u današnjoj službenoj posjeti njegovoj domovini izabrao susresti se uglavnom sa 'svojevremenim organizatorima i huškačima napada na Dubrovnik'

Vođa crnogorske oporbene stranke Demokratski front, Miodrag Lekić, izrazio je nezadovoljstvo što je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u današnjoj službenoj posjeti njegovoj domovini izabrao susresti se uglavnom sa 'svojevremenim organizatorima i huškačima napada na Duborvnik'

Lekić je ciljao na predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i premijera Milu Đukanovića; iz svoje diskvalifikacijske odrednice izostavio je jedino predsjednika Skupštine Ranka Krivokrapića.

Lider Demokratskog fronta zapravo prosvjeduje zbog 'privatizacije diplomacije', primjećujući da se što Josipović, po njegovim sazanjima, nema zakazan sastanak s bilo kojim predstavnikom oporbe.

'Postoji demokratsko pravilo u svijetu da se visoki, demokratski predstavnici druge zemlje tijekom posjeta sretnu i s predstavnikom opozicije. To, primijetili ste, redovito čine visoki predstavnici EU-a kod posjeta Crnoj Gori', izjavio je Lekić.

'Inače, osobno sam imao prilike, pa i kao komentator uglednih italijanskih časopisa, istaknuti značaj demokratske pojave Ive Josipovića, kako za njegovu državu, tako i za cijelu regiju. Ali, kad smo već dodirnuli pitanje privatiziranog ili postrančenog crnogorskog protokola i nemogućnosti da se neki predstavnik opozicije sretne s hrvatskim predsjednikom, crnogorska demokratska javnost bi bila zahvalna Josipoviću da javno odgovori na pitanje - dokle je stigla s radom crnogorsko - hrvatska komisija za rješavanje graničnog pitanja Prevlake? Prema navodnom sporazumu Sanadera i Đukanović, komisija je trebala pripremiti materijal za rješavanje tog problema na Međunarodnom sudu. Već tri godine to pitamo crnogorske dužnosnike, MVPEI i druge institucije, koje uporno ostaju bez odgovora', upozorio je Lekić.