BACIO RUKAVICU U LICE

Josipović: Protukandidati, kakav je vaš stav o pobačaju?

13.12.2014 u 18:05

Bionic
Reading

Aktualni predsjednik i SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović progovorio je danas o temi pobačaja. 'Podržavam sadašnje zakonsko rješenje koje ženama omogućuje pravo na izbor po pitanju pobačaja', kazao je josipović i pozvao protukandidate da se očituju o tom pitanju

'Sasvim sigurno abortus kao fenomen nije nešto što je poželjno, ali, u prvom redu, cijeli taj fenomen moramo razmatrati s aspekta prava žene da odlučuje o rađanju. I tu je moja pozicija potpuno jasna - sadašnje uređenje, gdje žena po određenim uvjetima ima pravo izbora, mora ostati. Mislim da bi se svaki kandidat ili kandidatkinja morali vrlo jasno odrediti prema ovom i moralno i etički prevažnom pitanju', izazvao je danas u izjavi Josipović svoje protukandidate.

Tema pobačaja posljednjih tjedana postala je top tema, zbog velikog broja liječnika koji ne žele raditi pobačaje i pozivaju se na priziv savjesti.

'Što se tiče zdravstvenih djelatnika, onaj iskreni prigovor savjesti valja uvažiti, jer smo društvo koje uvažava takve stvari. Ali javno zdravstvo mora osigurati da žena dobije punu uslugu koju treba', poručio je Josipović.

Njegovi protukandidati još nisu odgovorili na Josipovićevu 'bačenu rukavicu'.