POUKA IZ DEMOKRACIJE

Josipović: Ne stoji izjava biskupa da je vlast nenarodna

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 20.04.2012 21:06
  • Objavljeno 20.04.2012 u 16:29
Ivo Josipović

Ivo Josipović

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Povodom izjave pojedinih biskupa koji su ovu vlast prozvali nenarodnom, predsjednik Josipović je kazao da to sigurno ne stoji jer je ovu vlast kao i prethodne izabrao narod te se nada da će ona raditi u interesu države kao cjeline

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je Požegu te tom prigodom zajedno s domaćinom gradonačelnikom Zdravkom Ronkom sudjelovao na primanju za četrdesetak novorođene djece u Gradskoj vijećnici.

'Darovi sugrađankama jedan su dirljiv način iskazivanja poštovanja novim sugrađanima, ali i njihovim roditeljima' – kazao je predsjednik Josipović koji se rukovao sa svakim od roditelja koji su od Grada dobili po 1.000 kuna za prvo i drugo, odnosno 2.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete.

Nazočio je primanju sudionika Međunarodne templarske konferencije koji su došli iz Engleske, Latvije, Bugarske, Moldavije i Slovenije. Posjetio je i uspješnu požešku tvrtku Magma te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Zlatni lug u požeškom prigradskom naselju Donji Emovci gdje se susreo i s članovima Hrvatskog kluba olimpijaca.

Na upit novinara predsjednik je komentirao odluku saborskog Odbora za medije koji je predložio razrješenje ravnateljice Hine Smiljanke Škugor Hrnčević.

188910,167889,188939,189185'Problemi su Hine i izvan Hine. Tu postoje određeni strukturalni problemi u društvu i načinu postupanja s proizvodom, odnosno s vijestima koje Hina proizvodi. Legitimno je da vladajuća garnitura nagomilane probleme želi riješiti novim kadrovima. Za vrijeme mandata sadašnje ravnateljice, moj je ured vrlo dobro surađivao s Hinom i ovom joj prigodom zahvaljujem na toj suradnji', rekao je Josipović.


Isto tako na novinarsku zamolbu da komentira izjave pojedinih biskupa koji su ovu vlast prozvali nenarodnom, prije svega zbog odbijanja pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu, predsjednik je odgovorio da to sigurno ne stoji jer je ovu vlast kao i prethodne izabrao narod te se nada da će ona raditi u interesu države kao cjeline.

Izraz žaljenja trebinjskog gradonačelnika zbog granatiranja Dubrovnika predsjednik vidi kao vrlo važan korak prema punom pomirenju.

'Na tom putu treba se učiniti još puno koraka. Ja isto zagovaram takvu politiku i drago mi je da se to dogodilo i nadam se jačanju suradnje svih naroda u regiji', poručio je predsjednik Josipović koji je interventne mjere u gospodarstvu ocijenio dobrim te naglasio da nakon tih mjera trebaju doći one koje će privući više kapitala te pomoći otvaranju radnih mjesta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!