PREDSJEDNIK O DUŽNIČKOJ KRIZI GRAĐANA

Josipović: 'Jesu li se i banke zadužile u francima?'

05.03.2013 u 18:52

Bionic
Reading

O problemu građana zaduženih kreditima u švicarskom franku i 'dužničkom ropstvu' u kojemu su se mnogi našli u utorak je, na traženje novinara, govorio i predsjednik Ivo Josipović. U Splitu, gdje je na Pravnom fakultetu održao predavanje o hrvatskoj vanjskoj politici, najavio je da će se aktivnije uključiti u situaciju

'Upoznat sam s tim problemom, ali najprije treba vidjeti što će kao moguće zakonsko rješenje predložiti Vlada. Vrlo skoro ću organizirati sjednice Vijeća za socijalnu pravdu i Vijeća za gospodarstvo na kojima će jedina tema biti dužnička kriza građana i kako im olakšati položaj. Nadam se da ćemo javnosti i Vladi predložiti neke korisne ideje koje bi pomogle građanima', kazao je Josipović.

Predsjednik zasad nije htio komentirati najavu ministra financija Slavka Linića o ograničavanju kamata na stambene kredite, a nije želio ni detaljno komentirati spor koji udruga Franak protiv osam banaka vodi na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

'Trebalo bi vidjeti je li i zaduženje banaka bilo u švicarskim francima, no ostavimo to postupku', zaključio je Josipović.