OPSEŽNA ISTRAGA U TIJEKU

Još se ne zna tko je i zašto oteo mladića iz Rijeke

02.07.2012 u 13:09

Bionic
Reading

'Naš Igor je još uvijek na ispitivanju u riječkoj policiji. Poštujemo njegovu želju da ništa ne govorimo u njegovo ime što mu se dešavalo proteklih dana', rekao nam je u telefonskom razgovoru Rudolf Fehir, otac Igora Fehira, za kojim je pokrenuta pa obustavljena potraga, nakon što je u subotu u Vicenzi uspio pobjeći otmičarima

'Igor je izmoren. U Vicenzi ga je talijanska policija ispitivala pet sati, zatim je prebačen u Treviso, gdje je ispitivan tri sata, a jučer je stigao u riječku policiju. Ispitivanje je trajalo nekoliko sati, uspio je potom malo odspavati, da bi jutros u devet sati opet morao biti na ispitivanju. Još uvijek je tamo', priča nam njegov otac Rudolf, inače srčani bolesnik, kojemu su protekli dani, kao i njegovoj supruzi i još dvojici sinova, bili najteži u životu.

Njihovom se Igoru, studentu četvrte godine Medicinskog fakulteta u Rijeci, koji će u petak napuniti 25 godina, u četvrtak, 28. lipnja izgubio svaki trag, kada je oko 15 otišao sa svojim biciklom na uobičajenu rutu. Njegovo nejavljanje na mobitel kod njegovih najmilijih je izazvalo strah i paniku pa su prijavili njegov nestanak.

U potragu su se uključili i njegovi prijatelji preko Facebooka, a zatim je, nakon dva dana neizvjesnosti, stigla sretna vijest - Igor je živ i zdrav i nalazi se u talijanskom gradu Vicenzi, 300 kilometara udaljenom od Rijeke. Igor je odande uspio poslati SMS svome bratu, u kojem je napisao da je bio otet i da je lakše ozlijeđen, no i da je uspio pobjeći te da ne brinu jer je u redu.

Obitelj je od njega doznala i da su ga, dok je vozio bicikl, otela trojica muškaraca u odorama hrvatskih policajaca, ugurala ga u kombi u kojem su ga putem i lakše ozlijedili noževima i škarama. Čim su stupili s njim u kontakt, njegova su braća sjela u automobil i krenula put Vicenze.

Iako ova dramatična priča zasad upućuje da se radi o otmici, u policiji još ne potvrđuju takvu informaciju.

'Potraga za Igorom Fehirom je obustavljena. Razgovor s njim je obavljen, a kriminalističko istraživanje u cilju svih okolnosti njegova nestanka se nastavlja, u suradnji s talijanskom policijom', rekla nam je Ankica Kolić, glasnogovornica PU primorsko-goranske. Isto nam zasad kažu i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Nestanak ovog sportaša i uzornog studenta, koji, prema riječima njegovih prijatelja, zasigurno nije upao u ovu strašnu priču zbog vlastite nesmotrenosti, podigao je Rijeku na noge. Dok čekamo službene informacije, Grad Rijeka, koji piše o pretpostavci da su otmičari trgovci organima, upozorio je građane na pojačani oprez i izbjegavanje samostalnog kretanja u nenaseljenim područjima.